Singepore Skyline
Blockchain

Singapore plant gezamenlijke cryptopilots met Japan, Zwitserland en het Verenigd Koninkrijk

De Monetaire Autoriteit van Singapore (MAS), de centrale bank en financiële toezichthouder van het land, heeft aangekondigd dat ze van plan is om samen te werken op het gebied van crypto met meerdere Europese landen en Japan.

Gezamenlijke proefprojecten met digitale activa bevorderen

Op 30 oktober maakte de MAS officieel bekend dat ze samenwerkt met de Financial Services Agency of Japan (FSA), de Zwitserse Financial Market Supervisory Authority (FINMA) en de Financial Conduct Authority (FCA) van het Verenigd Koninkrijk om gezamenlijke proefprojecten met digitale activa te bevorderen. Deze samenwerking is gericht op het uitvoeren van proefprojecten met betrekking tot vastrentende producten, valuta- en vermogensbeheerproducten.

Dit initiatief bouwt voort op het lopende tokenisatieproject van activa in Singapore, bekend als Project Guardian, dat in 2022 van start ging. Onder Project Guardian werkte de centrale bank van Singapore samen met 15 financiële instellingen om proefprojecten voor de tokenisatie van activa te voltooien, wat aanzienlijk potentieel toonde voor transactie-efficiëntie.

“Naarmate de proefprojecten in omvang en verfijning toenemen, is er behoefte aan nauwere grensoverschrijdende samenwerking tussen beleidsmakers en toezichthouders”, schreef de MAS, en voegde eraan toe dat de toezichthouder daarom een beleidsmakersgroep heeft opgericht voor Project Guardian, bestaande uit de FSA, de FCA en FINMA.

Initiëren van beleids- en boekhoudkundige discussies

Deze groep heeft tot doel beleids- en boekhoudkundige discussies te initiëren en potentiële risico’s en juridische leemtes met betrekking tot digitale activa en tokenized oplossingen te identificeren. Het project wil ook onderzoeken hoe gemeenschappelijke normen kunnen worden ontwikkeld voor het ontwerp van digitale activanetwerken en best practices in verschillende rechtsgebieden te vinden. Andere focusgebieden omvatten interoperabiliteit, regelgevingssandboxen en onderwijs met betrekking tot de digitale valuta-industrie.

De samenwerking van de MAS met de FSA, de FCA en FINMA toont een sterk verlangen onder beleidsmakers om ons begrip van de kansen en risico’s die voortkomen uit digitale activa-innovatie te verdiepen.

aldus Leong Sing Chiong, adjunct-directeur van markten en ontwikkeling van de MAS.

Hij voegde hier het volgende aan toe: “Door deze partnerschap hopen we de ontwikkeling van gemeenschappelijke normen en regelgevingskaders te bevorderen die de grensoverschrijdende interoperabiliteit en de duurzame groei van het ecosysteem van digitale activa beter kunnen ondersteunen.”

Singapore werkt actief samen met mondiale financiële autoriteiten op het gebied van digitale valuta. In september 2023 voltooide MAS in samenwerking met de Bank for International Settlements en de centrale banken van Frankrijk en Zwitserland een gezamenlijke test van de grensoverschrijdende handel en afwikkeling van digitale valuta.

Blockchain nieuws

Grote upgrade voor ShibaSwap: Verhuisd naar Shibarium-blockchain
Deutsche Bank werkt samen met centrale bank van Singapore aan tokenisatieproject
De Rwandese centrale bank gaat door met hun ambitieuze CBDC-retailproject
Meer nieuws

Meest gelezen

Bekende Nederlandse crypto analist verkoopt al zijn Bitcoin – Dit is waarom
Kan de Ripple (XRP) koers 50 dollar worden?
Nieuwe CPI-cijfers vandaag om 14.30: Dit staat de Bitcoin koers te wachten