Ripple, XRP token
Ripple

Slecht nieuws: Ripple (XRP) koers 6 dagen achter elkaar in het rood

XRP beleeft momenteel een teleurstellende week. Ten opzichte van een week geleden is de koers met 7,8% gedaald. De cryptomunt vertoont een opvallende trend, met zes verliesdagen op rij.

Eerder dit jaar, in augustus, zagen we een soortgelijke situatie. Na een reeks verliesdagen kelderde de waarde toen met 30%, van $0,63 naar $0,43. Ook in mei 2022 was er een vergelijkbare trend, toen met zelfs zeven achtereenvolgende verliesdagen. Dit resulteerde in een waardedaling van 50%, van $0,64 naar $0,33. Gelet op de eerdere reacties van de XRP koers op dergelijke negatieve reeksen, kunnen investeerders rekening houden met flinke volatiliteit en een mogelijke verdere daling.

Historische gegevens suggereren dat een dergelijke negatieve trend meestal niet lang aanhoudt. Voor crypto-investeerders is het daarom zaak alert te blijven. Terwijl sommigen een prijsdaling als koopkans kunnen zien, overwegen anderen wellicht hun posities te verkopen om verdere verliezen te beperken.

De RSI-waarde

De meest weloverwogen beslissingen baseren we vaak op een combinatie van indicatoren. Eerder deze week belichtten we de Relative Strength Index (RSI) als een cruciale technische indicator. Met een huidige waarde van 37 wijst de RSI erop dat XRP zich nabij het ‘oververkochte’ gebied bevindt, wat duidt op een potentieel voor prijsherstel.

Verwachtingen XRP koers

Op het moment van schrijven noteert de koers $0,48. Als we de eerder genoemde trend als leidraad nemen, zou na de huidige reeks verliesdagen een daling van 30% tot 50% kunnen optreden. Dit zou de waarde van de digitale munt naar een niveau tussen de $0,334 en $0,24 kunnen brengen. Gezien de huidige RSI-waarde, is de kans groot dat de daling aan de mildere kant uitvalt.

Gratis 10 euro aan Crypto

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht XRP of een andere crypto kopen? Dan hebben we geweldig nieuws voor je! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Als je je aanmeldt bij Bitvavo via de onderstaande knop, ontvang je niet alleen 10 euro gratis, maar betaal je ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties.

Ripple nieuws

Crypto-CEO onthult: ‘Ik heb vandaag flink wat XRP gekocht’ – Dit is waarom
Gebruiker maakt dure fout: betaalt 26.000 XRP aan transactiekosten voor overboeking van $0,088
Crypto-analist: XRP vertoont één van de sterkste bullish patronen ooit
Meer nieuws

Meest gelezen

BitBoy voorspelt enorme stijging voor XRP en 4 andere Cryptomunten
Crypto whales kopen massaal deze Altcoins
XRP koersverwachting: Crypto analisten voorspellen explosieve stijging tot $13