Solana, SOl
Ethereum, Solana

Solana bereikt record vs Ethereum: krijgen we een nieuwe altcoin koning?

De discussie over de ‘flippening’—de mogelijkheid dat Ethereum (ETH) Bitcoin (BTC) inhaalt als grootste cryptomunt—heeft de afgelopen jaren veel aandacht gekregen in de cryptowereld. Onlangs lijkt deze discussie echter te verschuiven naar de vraag of Ethereum kan worden ingehaald door een andere altcoin. 

Solana (SOL) wordt steeds vaker genoemd als serieuze kanshebber. En dat is niet voor niets: de koers van Solana heeft de laatste twee jaar veel terrein gewonnen tegenover ethereum. Het SOL/ETH handelspaar staat nu zelfs op een recordhoogte

600% stijging tegenover ETH

Op 23 oktober bereikte het SOL/ETH handelspaar een nieuw record van ongeveer 0,0692 ETH. Dat betekent simpelweg dat 1 SOL op dat moment gelijkstond aan 0,0692 ETH. En dat is dus nog nooit eerder zoveel geweest.

De afgelopen week heeft Solana het erg goed gedaan met een stijging van ruim 15%, zoals je vanmorgen al in het Solana nieuws kon lezen. Solana heeft dan ook een stuk beter gepresteerd dan ethereum, waardoor het handelspaar in een rechte lijn omhoog is geschoten. Maar al sinds september 2023 bevindt deze zich in een indrukwekkende opmars. Met name in het laatste kwartaal van vorig jaar was het krachtsverschil enorm.

De stijging heeft de discussie doen oplaaien of Solana de komende bullmarkt de troon van ethereum over zou kunnen nemen als de leidende altcoin. Momenteel heeft Solana een marktkapitalisatie van ongeveer $82,5 miljard, terwijl die van ethereum $303,7 miljard bedraagt. Dat betekent dat de koers van Solana ongeveer met 270% moet stijgen om boven ethereum uit te stijgen. Echter staat de ethereum koers natuurlijk niet stil.

Solana profiteert van meme-mania

Waar Ethereum kampt met schaalbaarheidsproblemen, scoort Solana juist sterk op dit vlak. Het netwerk heeft daarnaast geprofiteerd van de hype rond memecoins dit jaar. Solana biedt namelijk een eenvoudige en goedkope manier om memecoins te lanceren, wat heeft geleid tot een enorme hoeveelheid van deze tokens op het netwerk. De lijst van grootste memecoins wordt niet voor niets gedomineerd door op Solana gebaseerde tokens.

De toename in populariteit van memecoins vertaalt zich in een hoger gebruik van decentrale exchanges (DEX) op het Solana-netwerk. Deze platformen zijn essentieel voor het verhandelen van kleinere munten, waardoor hun gebruik sterk is toegenomen.

Uit de grafiek hieronder blijkt dat het handelsvolume sinds de zomer van vorig jaar explosief is gegroeid. Dit jaar heeft het DEX-volume op Solana zelfs af en toe dat van Ethereum overtroffen.

Krijg €10 cadeau bij BitvavoHandel €10.000 gratis en ontvang een €10 bonus

 
Maak een account aan bij Bitvavo. Stort €10 en krijg een bonus van €10 helemaal gratis. Je betaalt de eerste 7 dagen geen handelskosten over de eerste €10.000 aan transacties. Begin nu!
 

  • Vergunning DNB
  • Lage fees
  • Betrouwbaar

Solana nieuws

Solana presteert boven verwachting: koers stijgt met 14% in een week
Waarom stijgt de Solana (SOL) koers vandaag?
Solana vs. Ethereum: De fundamentele verschillen volgens mede-oprichter Anatoly Yakovenko
Meer nieuws

Meest gelezen

Robert Kiyosaki onthult: Dit is de beste investering van nu – en het is niet Bitcoin of goud
Robert Kiyosaki waarschuwt voor gigantische crash: Bitcoin koers kan dalen tot $5000
Elon Musk praat voor het eerst over Ripple (XRP)
Newsbit
Bekijk de app
Bekijk