Solana, SOL
Solana

Solana breekt record met meer dan 5 miljoen dagelijkse gebruikers

Solana heeft een nieuw record gevestigd in het aantal dagelijkse gebruikers op zijn blockchain. Uit gegevens van Artemis.XYZ blijkt dat Solana op 10 september meer dan vijf miljoen dagelijkse actieve adressen bereikte, het hoogste aantal ooit geregistreerd in de geschiedenis van blockchain.

Op dezelfde dag bleef Solana’s grootste concurrent steken op iets meer dan 2,5 miljoen actieve wallets, waardoor Solana zijn leidende positie in gebruikersactiviteit verder verstevigde.

Groei in gebruikersactiviteit ondanks terugval in memecoins

Solana’s indrukwekkende gebruikersgroei valt opvallend genoeg samen met een afname van activiteit in de memecoin-sector. Vooral Pump.fun, een populair platform voor het lanceren van memecoins, zag zijn inkomsten sinds het hoogtepunt eind juli drastisch dalen.

Afgelopen week rapporteerde Pump.fun een terugval van maar liefst 80% in inkomsten, wat ook leidde tot lagere transactiekosten en prijzen op het Solana-netwerk. Dit wijst op een sterke correlatie tussen de activiteit op Pump.fun en de inkomsten die Solana uit transacties genereert.

Is het succes van Pump.fun aan het afnemen?

Terwijl de bredere cryptomarkt blijft worstelen met onzekerheden, lijkt de terugval van Pump.fun te suggereren dat de memecoin-hype op Solana afneemt. Het platform, dat in slechts zeven maanden tijd $100 miljoen aan inkomsten genereerde, lijkt zijn piek al bereikt te hebben. Critici vragen zich dan ook af of Pump.fun een positieve bijdrage heeft geleverd aan de wereld van cryptocurrency en gedecentraliseerde financiering (DeFi).

Tijdens het hoogtepunt van Pump.fun konden ontwikkelaars meer dan 500.000 tokens in slechts één maand lanceren, wat leidde tot een overvloed aan memecoins op Solana’s exchanges, zoals Raydium. Dit bood speculanten de mogelijkheid om snel winst te maken, maar leidde er ook toe dat sommige investeerders bijna al hun kapitaal verloren.

Ondanks de zorgen, onder meer geuit door prominenten zoals Vitalik Buterin, blijft Pump.fun actief en worden er dagelijks nieuwe memecoins gelanceerd. Een analyse van crypto.news laat echter zien dat de oververzadiging van memecoins heeft geleid tot lage gemiddelde rendementen. Minder dan 1% van de memecoin-handelaren wist meer dan $1.000 te verdienen met deze risicovolle speculaties.

Solana blijft een sterke speler

Ondertussen blijft Solana, met het behalen van het hoogste aantal dagelijkse actieve adressen ooit, een prominente speler in de cryptowereld. Toch worden er steeds meer vragen gesteld over de duurzaamheid van sommige populaire protocollen binnen het Solana-ecosysteem.

Krijg €10 cadeau bij BitvavoHandel €10.000 gratis en krijg 10 euro bonus

Maak een account bij Bitvavo. Stort 10 euro en ontvang een welkomstcadeau van 10 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt gedurende 7 dagen ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties. Start nu!

  • Vergunning DNB
  • Lage fees
  • Betrouwbaar

Solana nieuws

Experts verwachten een Solana koers van $200 eind 2024
Analist voorspelt enorme stijgingen voor Ethereum en Solana
Analist verwacht daling voor Solana: ‘Grafiek ziet er vreselijk uit’
Meer nieuws

Meest gelezen

Bekende crypto analist: Deze 4 altcoins zijn klaar voor mega stijging
BitBoy voorspelt enorme stijging voor XRP en 4 andere Cryptomunten
Bitcoin koers maakt zich klaar voor de ‘grand finale’