solana
Solana

‘Solana ETF kan SOL koers met 800% laten stijgen’

Gisteren diende de Amerikaanse vermogensbeheerder VanEck een aanvraag in om een Solana (SOL) spot Exchange-Traded Fund (ETF) te lanceren. Mocht het fonds goedgekeurd worden zou dit een grote stap zijn in de wereldwijde adoptie van de populaire altcoin, die de prijs hoogstwaarschijnlijk een sterke impuls zou geven.

Volgens crypto market maker GSR kan de Solana koers mogelijk vernegenvoudigen wanneer een spot ETF de Amerikaanse beurzen zou betreden.

‘SOL koers x9 door ETF’

GSR, een toonaangevende crypto-liquiditeitsverschaffer, ging gisteren in een rapport dieper in op de mogelijke komst van een Solana spot ETF in de Verenigde Staten en het potentiële effect op de onderliggende koers.

Toevallig werd het rapport op dezelfde dag uitgebracht dat VanEck een S-1 registratieformulier indiende bij de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) om een Solana ETF op de markt te brengen. 

Met de goedkeuring van Ethereum ETF’s ontstond de vraag welke altcoins de volgende zullen zijn voor Amerikaanse ETF’s, waarbij Solana vaak als eerste genoemd werd door analisten en marktleiders.

GSR, dat een longpositie in SOL heeft, schat in het meest bullish scenario een 8,9x prijsstijging op basis van de aanname dat de Solana ETF’s 14% van de instromen zullen ontvangen die de in januari gelanceerde Bitcoin-fondsen hebben gezien, rekening houdend met hun relatieve marktkapitalisatie.

In GSR’s ‘bear’ en ‘baseline’ scenario’s zouden de Solana ETF’s respectievelijk 2% en 5% van de bitcoin-instroom ontvangen, wat volgens de market maker zou leiden tot prijsstijgingen van respectievelijk 1,4x en 3,4x voor SOL.

Het bedrijf gaf tevens aan dat de instromen hoger uit kunnen vallen indien potentiële Solana ETF’s staking omvatten. Echter heeft de SEC voor de Ethereum ETF’s hier een stokje tussen gestoken omdat het gestakete ether mogelijk als effect beschouwd. Mochten Solana ETF’s goedgekeurd worden, zou staking ook hier hoogstwaarschijnlijk ontbreken.

VanEck Solana Trust

Terug naar de Solana ETF-aanvraag van VanEck. De vermogensgigant wil met zijn VanEck Solana Trust een derde crypto ETF toevoegen aan zijn arsenaal. VanEck beschikt sinds januari namelijk over zijn eigen bitcoin spot ETF, en binnenkort mag het tevens een ethereum spot ETF op de markt brengen.

De VanEck Solana Trust zou investeerders de mogelijkheid bieden om via traditionele beleggingsrekeningen te investeren in SOL, zonder de altcoin zelf te beheren. Het biedt een gereguleerde en toegankelijke manier om blootstelling aan de altcoin te verkrijgen, wat met name de institutionele adoptie een grote boost kan geven.

Handel €10.000 gratis en krijg 10 euro bonus

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Solana of een andere crypto kopen? Grijp dan nu je kans met deze exclusieve aanbieding! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Maak een account bij Bitvavo via de onderstaande knop en ontvang een welkomstcadeau van 10 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties. Meld je nu aan!

Solana nieuws

Waarom Solana beter presteert dan andere grote cryptomunten
Solana koers schiet in jaar tijd met 800% omhoog en verslaat Bitcoin en Ethereum
Pompliano: Wall Street omarmt altcoins met nieuwe Solana ETF
Meer nieuws

Meest gelezen

Kiyosaki: Hou je vast, Bitcoin klaar voor de ‘Bananen-zone’
Crypto analist: XRP flink in de problemen en dit is waarom
Cardano memecoin daalt met 96% na uitspraak van ADA-oprichter