Solana, SOL
Solana

Solana koers stijgt naar recordhoogte ten opzichte van Ethereum

De cryptomarkt crashte maandag hard, maar gisteren en vandaag zien we een mooi herstel. Het is opvallend dat vooral Solana (SOL) zeer goed presteert. De SOL-prijs heeft zelfs een nieuwe recordhoogte bereikt ten opzichte van Ethereum (ETH).

Op het moment van schrijven ligt de Solana koers op $153 en boekt het een 24 uurswinst van 11 procent. ETH wordt verhandeld op $2.463 en boekt een 24 uurswinst van slechts 0,83 procent.

SOL presteert beter dan ETH

Volgens TradingView is de SOL/ETH-verhouding momenteel 0,062. Deze verhouding meet de waarde van één Solana-token ten opzichte van één Ether. Als de verhouding daalt, betekent dit dat de prijs van ETH beter presteert dan die van SOL.

Echter, een stijging van de verhouding wijst op een betere prestatie van SOL, zoals momenteel het geval is. De reden voor deze mijlpaal kan worden gekoppeld aan de recente prijsontwikkelingen van beide munten. Eerder deze week bereikte ETH een jaarlijks dieptepunt van $2.114.

De SOL-prijs daalde ook tot $110,23, wat de laagste waarde in vele maanden was. Sindsdien is de SOL-prijs echter met meer dan 30% gestegen, terwijl ETH slechts een stijging van 9,68% heeft behaald. Dit verschil heeft geleid tot de huidige mijlpaal.

SOL/ETH grafiek
SOL/ETH grafiek – Bron: TradingView

Solana kan Ethereum inhalen

Dat Solana een flinke inhaalslag aan het maken is ten opzichte van Ethereum verbaast veel analisten niets. Verschillende analisten hebben al vaker aangegeven dat het mogelijk is dat Solana Ethereum zou kunnen inhalen qua marktkapitalisatie. Hoewel dat nog niet is gebeurd, is de stijgende prijs een teken dat het niet onmogelijk is.

Ook analist Crypto Kaleo is van mening dat de SOL-prijs hogere waarden kan blijven bereiken ten opzichte van Ethereum.

“Solana staat op het punt om prijsontdekking te betreden in termen van zijn prijs ten opzichte van Ethereum,” deelde de analist.

Handel €10.000 gratis en krijg 10 euro bonus

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Solana of een andere crypto kopen? Grijp dan nu je kans! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Maak een account bij Bitvavo via de onderstaande knop en ontvang een welkomstcadeau van 10 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt gedurende 7 dagen na registratie van je account ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties.* Meld je nu aan!

*Let op, er zijn voorwaarden van toepassing op de actie.

Solana nieuws

Solana introduceert nieuwe Web3-smartphone: de Seeker
Experts verwachten een Solana koers van $200 eind 2024
Solana breekt record met meer dan 5 miljoen dagelijkse gebruikers
Meer nieuws

Meest gelezen

BitBoy voorspelt enorme stijging voor XRP en 4 andere Cryptomunten
Crypto whales kopen massaal deze Altcoins
XRP koersverwachting: Crypto analisten voorspellen explosieve stijging tot $13