solana
Solana

Solana koers van $180 in zicht na forse stijging 

De cryptomarkt leeft weer op, en dat is ook te zien bij Solana (SOL). De digitale munt steeg in slechts twee dagen tijd, tussen 14 en 16 juli, met 13%. Hierdoor kwam het project voor het eerst in vijf weken weer boven de $160 uit. Het volgende belangrijke weerstandsniveau ligt rond de $180, een prijs die voor het laatst in mei werd bereikt.

Waar komt de stijging vandaan?

De recente stijging van Solana wordt deels toegeschreven aan de goedkeuring van de Ethereum (ETH) Spot Exchange Traded Fund (ETF) aanvragen in Amerika, waarvan de lancering volgende week wordt verwacht. Ethereum is de eerste altcoin waarvoor een ETF is goedgekeurd, wat hoop wekt onder investeerders voor meer fondsen in de toekomst, waaronder ook voor Solana.

Vermogensbeheerders VanEck en 21Shares dienden op 8 juli ETF-aanvragen in voor SOL. Echter, een definitieve beslissing van de SEC wordt pas tegen maart 2025 verwacht.

Daarnaast wordt de stijging toegeschreven aan de populariteit van memecoins op het netwerk. Door de lage transactiekosten en verschillende systemen die het eenvoudig maken om eigen tokens te creëren, is er een ware rage op het platform ontstaan. Dit heeft geleid tot enorme successen voor verschillende projecten, waaronder Bonk (BONK) en Dogwifhat (WIF). Ook hebben verschillende kleine memecoins in de afgelopen week enorme stijgingen geboekt, zoals MICHI (71%), POPCAT (70%) en TRUMP (30%).

Bovendien is Solana momenteel de op een na grootste blockchain qua volumes op zijn gedecentraliseerde exchanges (DEX’s), na Ethereum. Ook zien verschillende gedecentraliseerde applicaties (dApps) een enorme toename in activiteit. Projecten die het opvallend goed doen op het Solana-netwerk zijn onder andere Jito (liquid staking), Kamino (lening en leverage), en Jupiter Perpetual (DEX aggregator), die aanzienlijke groei in totale waarde vergrendeld (TVL) hebben laten zien.

Bekende investeerder voorspelt enorme SOL prijsstijging

De bekende investeerder Raoul Pal verwacht spectaculaire groei voor Solana tijdens de “crypto zomer”. In een interview met Altcoin Daily voorspelde Pal dat de waarde van de munt mogelijk met 1.300% kan stijgen.

Pal’s optimisme is grotendeels gebaseerd op Solana’s nieuwe validator technologie, Fire Dancer, die tot een miljoen transacties per seconde kan verwerken. Deze innovatie heeft het potentieel om de financiële sector te transformeren, met zelfs beurzen zoals NASDAQ die rechtstreeks op de Solana blockchain zouden kunnen opereren.

Handel €10.000 gratis en krijg 10 euro bonus

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Solana of een andere crypto kopen? Grijp dan nu je kans met deze exclusieve aanbieding! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Maak een account bij Bitvavo via de onderstaande knop en ontvang een welkomstcadeau van 10 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties. Meld je nu aan!

Solana nieuws

Analist verwacht daling voor Solana: ‘Grafiek ziet er vreselijk uit’
Crypto whale verkoopt voor bijna $100 miljoen aan Solana
Solana breekt records: Populariteit stijgt en investeerders verwachten explosieve groei
Meer nieuws

Meest gelezen

De Bitcoin Bull Run is over en Altseason zal nooit plaatsvinden
Onbekende cryptohandelaar verandert in drie dagen $1.200 in $10 miljoen
Waarom daalt de Bitcoin koers vandaag plotseling?