bitcoin crash
Bitcoin

Sommige institutionele beleggers nemen winst nu Bitcoin crasht

Een nieuw rapport van crypto-fondsaanbieder CoinShares laat zien dat sommige institutionele beleggers winst hebben genomen tijdens de recente terugval van de Bitcoin prijs.


Een kleine uitstroom van kapitaal

Het wekelijkse rapport van CoinShares laat zien dat er $85 miljoen uitgestroomd is uit institutionele cryptoproducten. Dit komt waarschijnlijk doordat de bedrijven winst nemen terwijl de Bitcoin prijs nog altijd torenhoog staat.

Daarnaast wordt er in het rapport geschreven dat de stijgende Amerikaanse dollar zorgt voor een dalende Bitcoin koers. Dit zou kunnen verklaren waarom sommige investeerders een deel van hun cryptovaluta verkopen. Niet alleen Bitcoin werd verkocht, het bedrijf identificeerde ook een bescheiden uitstroom van van Ethereum afgeleide investeringsproducten, met $3 miljoen die de markten verliet.


Geïnteresseerd in het leverage traden van Bitcoin en andere crypto? Klik hier en maak een account aan op Bybit.


Institutionele investeerders blijven Bitcoin kopen

Ondanks dat een aantal institutionele investeerders dus wat crypto’s verkopen, blijft de instroom enorm hoog. Deze week kochten institutionele investeerders namelijk voor $359 miljoen aan Bitcoin en andere crypto’s. Het lijkt er dus op dat de instellingen nog altijd vastberaden zijn dat de Bitcoin prijs op de lange termijn zal gaan stijgen.

Er blijft dus veel geld de cryptomarkt instromen. CoinShares merkt op dat de instroom van cryptovaluta is teruggekeerd naar het niveau van vóór Kerstmis. Investeerders namen een vakantiepauze van drie weken waarin ze 97% minder crypto’s kochten. Nu zien we dat ze weer massaal instappen. De dagelijkse volumes zijn momenteel met meer dan 450% gestegen op jaarbasis. Institutionele producten vertegenwoordigen momenteel 6% van het gecombineerde Bitcoin-volume.

Op het moment van schrijven ligt de prijs van 1 Bitcoin rond de $32.700. Dit terwijl de prijs gisteren nog rond de $35.500 lag. Dat betekent dat de koers vandaag opnieuw met 8 procent is gedaald. Maar, ondanks de matige prestaties van BTC de afgelopen week, blijven grote investeerders dus vertrouwen houden.

Bitcoin nieuws

Hedgefonds: Amerikaanse verkiezingen gaan Bitcoin bullrun niet afremmen
Crypto analist verwacht gezonde correctie: ‘Daarna weg vrij voor Bitcoin koers van $70.000’
Santiment waarschuwt: Bitcoin all-time high laat mogelijk nog op zich wachten
Meer nieuws

Meest gelezen

Bitvavo voegt razend populaire nieuwe cryptomunt toe aan zijn platform
Rechtszaak Ripple vs. SEC: Een beslissend moment nadert
Bitcoin koers op weg naar parabolische stijgingen