Nieuws

Sorare start samenwerking met Premier League voor voetbalkaarten op Ethereum

Sorare is erin geslaagd om een samenwerking op te zetten met de Premier League, de hoogste Engelse voetbalcompetitie. De samenwerking is erop gericht om voetbalkaarten uit te geven via de blockchain van Ethereum. Het gaat om zogenoemde non-fungible tokens (NFTs) waarvan er op het moment van schrijven al een paar meer dan 100 euro waard zijn.

Digitale voetbalkaartjes

Vroeger was het altijd een ding om fysieke kaarten te sparen van voetballers uit de grootste competities. Sorare gaat dit nu in samenwerking met de Premier League in een digitaal jasje steken. Het bedrijf maakte de afgelopen jaren al furore met de introductie van verschillende op Ethereum gebaseerde sportkaarten. Nu is het dus de beurt aan de hoogste Engelse voetbalcompetitie, die door velen wordt gezien als de grootste competitie ter wereld.

Het hoge woord over de samenwerking is er pas net uit, maar volgens Sorare was het al gedurende een lange periode in gesprek met de Premier League. Nu is het dus gelukt en is het binnenkort mogelijk om de hele competitie te verzamelen via Sorare en de Ethereum blockchain. De eerste stap van Sorare in het Engelse voetbal betrof een samenwerking met voetbalclub West Ham United in 2019.

Nu is het een vierjarige samenwerking met de voetbalcompetitie gestart om voor alle clubs digitale voetbalplaatjes te produceren. De totale waarde van de samenwerking is niet publiek bekend, dus wat dat betreft blijft het gissen.

ERC-721 tokenstandaard

Voor het uitgeven van de voetbalplaatjes gebruikt Sorare de ERC-721 tokenstandaard op Ethereum. Dit is een type smart contract dat men vaak gebruikt voor de creatie en uitgifte van NFTs. Het idee is dat je kaarten kunt kopen en deze vervolgens kunt opstellen in je fantasy-football team. Als een speler in het echt een doelpunt maakt, dan scoort de kaart in kwestie punten. Zo kan het voorkomen dat bepaalde spelers veel waard zijn.

Voordat de kaarten op de tweedehands markt komen, worden ze eerste verkocht op het platform van Sorare. Daarna is het ook mogelijk om ze te kopen en verkopen op platforms als OpenSea, waar veel NFTs verhandeld worden.

Blockchain nieuws

Revolut niet blij met hoe fintech omgaat met audits
Fonds uit Hong Kong wil $100 miljoen ophalen voor crypto-investeringen
Data: Web3-makers ontvangen minder voor royalty’s dan verwacht
Meer nieuws

Meest gelezen

Reddit-gebruiker organiseert bankrun op 1 april
Bitcoin hashrate gaat door het dak
XRP leeft op naar hoogste punt in vijf maanden