Bitcoin etf, Bitcoin amerika
Bitcoin

Spot Bitcoin ETFs haalden $303 miljoen binnen op woensdag

Het was de afgelopen weken schrapen voor de Spot Bitcoin ETFs, maar gisteren haalden ze weer eens een gigantisch bedrag aan Bitcoin op. In totaal werd er voor 303 miljoen dollar aan Bitcoin gekocht en dat doet de koers van de digitale munt goed. Bitcoin staat vandaag zwaar in het groen en is voorbij het niveau van 66.000 dollar geschoten.

7.248 Bitcoin gekocht

Vanaf het begin van de week gemeten kochten de ETFs ongeveer 7.248 Bitcoin op uit de markt. De miners produceren na de halving 450 Bitcoin per dag. Wat betekent dat de Bitcoin ETFs de productie van 16 dagen hebben opgekocht deze week en de resultaten voor donderdag en vrijdag moeten nog komen.

Wat dat betreft heeft Bitcoin het positieve momentum echt weer te pakken. Nu is het te hopen dat de ETFs en de rest van de markt dit kunnen vasthouden, zodat we mogelijk een nieuwe poging kunnen wagen om de all-time high van 14 maart te doorbreken.

Die all-time high ligt op 73.800 dollar en daar zijn we niet heel ver van verwijderd op dit moment.

Zeker met dit momentum hoeft het niet lang te duren voordat we die koersen bereiken, maar dan moeten de bulls het wel volhouden. De afgelopen weken bleek dat nog een lastige opgave.

Wat is er aan de hand met BlackRock?

Wat opvalt aan de ETF-stromen van maandag tot en met woensdag, is dat BlackRock geen enkele instroom zag. Het waren vooral de “kleinere spelers” die de afgelopen dagen de instromen verzorgden.

Als de instromen bij BlackRock vandaag of morgen ook weer beginnen te lopen, dan kan dat Bitcoin weer een mooie extra boost geven. Interessant is dat ook de Grayscale Bitcoin ETF gisteren een instroom van 27 miljoen dollar zag.

Dat is bijzonder, omdat de managementfee van Grayscale veel hoger ligt dan bij die van de rest van de ETFs. Bij Grayscale betalen klanten 1,50 procent per jaar, terwijl het gemiddelde van de rest rond de 0,20 procent ligt.

De reden dat Grayscale alsnog instromen kan zien, is dat er waarschijnlijk platforms zijn waarop alleen deze ETF beschikbaar is op dit moment.

Handel €10.000 gratis en krijg 10 euro bonus

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Bitcoin of een andere crypto kopen? Grijp dan nu je kans met deze exclusieve aanbieding! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Maak een account bij Bitvavo via de onderstaande knop en ontvang een welkomstcadeau van 10 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties. Meld je nu aan!

Bitcoin nieuws

Bitcoin koers beleeft sterke week, crypto analist voorspelt meer vuurwerk
Anthony Scaramucci verwacht dat meer pensioenfondsen in Bitcoin zullen stappen
Professionele investeerders stappen massaal in Spot Bitcoin ETFs
Meer nieuws

Meest gelezen

Crypto-analisten voorspellen: Zó lang duurt het om miljonair te worden met een $1.000 investering in Cardano
Bekende Nederlandse crypto analist verkoopt al zijn Bitcoin – Dit is waarom
Nieuwe CPI-cijfers vandaag om 14.30: Dit staat de Bitcoin koers te wachten