cardano
Cardano

Staat Cardano op het punt om met 15% te dalen?

De Cardano koers lijkt zijn steun rond het niveau van 0,72 dollar te verliezen en kan daarna weleens terugzakken naar de koers van 0,68 dollar; zo voorspellen de analisten van BeInCrypto. Ook de MVRV-verhouding van Cardano is op een punt gekomen dat normaal gesproken betekent dat het bullish-momentum kan afnemen.

Cardano kan deze bearish voorspelling nog ongedaan maken door op te stijgen naar het niveau van 0,76 dollar. Op het moment van schrijven klokt de koers binnen op 0,739 dollar en is daar nog geen sprake van.

Cardano met 13 procent in de plus

Afgelopen week was uiterst succesvol voor Cardano met een stijging van ~13 procent, die de koers op het huidige niveau van 0,739 dollar bracht.

Dat niveau moet uiteindelijk een steun worden als Cardano vanaf hier verder wil stijgen. Maar het jammere is dat de altcoin op dit moment al bullish momentum verliest en investeerders er mogelijk voor kiezen om hun winsten te pakken met een verkoop.

De MVRV-verhouding meet de gemiddelde winsten en verliezen die investeerders pakken als ze een asset aankopen. De 30-daagse MVRV evalueert deze statistiek voor investeerders die hun Cardano binnen de afgelopen maand hebben gekocht.

Voor Cardano ligt de 30-daagse MVRV op 10,8 procent, wat betekent dat investeerders die de munt de afgelopen 30 dagen gekocht hebben op een winst van 10,8 procent staan.

De kans bestaat dat zij hun Cardano verkopen, waardoor er op de korte termijn een verhoogd risico op correcties bestaat.

Sterke steun voor Cardano op 0,68 dollar

Gelukkig voor investeerders in Cardano is er rond het niveau van 0,68 dollar een sterk steunpunt voor de digitale munt. Tussen de koersen van 0,68 en 0,59 dollar is er namelijk voor 3,8 miljard dollar aan Cardano gekocht.

Als deze investeerders echter in paniek raken en verkopen, dan zou Cardano in theorie deze steun kunnen verliezen. Vooralsnog staat de munt er echter prima voor en veel lijkt ook af te hangen van de prestaties van Bitcoin.

Zolang Bitcoin goed blijft presteren, lijkt er voor Cardano geen reden om in de verkoopmodus te schieten. Tenzij de markt ineens helemaal overstapt op Bitcoin en altcoins links laat liggen, maar dat lijkt op dit moment ook onwaarschijnlijk.

1 maand geldig: Pak nu je 20 Euro bonus bij Bitvavo

Sta je op het punt om de cryptowereld te ontdekken en overweeg je om Bitcoin of een andere crypto te kopen? Grijp dan nu je kans met deze exclusieve aanbieding! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en de Nederlandse crypto beurs Bitvavo krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding

Slechts 30 Dagen Beschikbaar: meld je aan bij Bitvavo via de onderstaande knop en ontvang een welkomstcadeau van 20 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties. Meld je nu aan!

Cardano nieuws

Cardano-oprichter: “We hebben alle troeven in handen”
Volgens oprichter Hoskinson is Cardano een must-have voor iedereen
Cardano (ADA) in de lift: Groei en vernieuwing trekken aandacht
Meer nieuws

Meest gelezen

Dit is waarom de Bitcoin koers zakt
Wat veroorzaakt de crash van de Bitcoin koers?
Bitcoin koers kan dalen naar $42.000 na de BTC Halving