prijs stijgt
Altcoin

Staat er een nieuw altcoin-seizoen voor de deur?

Bitcoin (BTC) ondergaat momenteel een opmerkelijke rally en heeft zelfs de belangrijke mijlpaal van $50.000 overschreden. Deze prestatie heeft de verwachtingen van beleggers aangewakkerd voor een eventueel ‘altcoin-seizoen’, waarbij de koersen van alternatieve cryptocurrencies (altcoins) significant kunnen toenemen. Wat staat de cryptomarkt in de komende tijd te wachten?

Wat is een altcoin seizoen?

Historisch gezien volgt een ‘altcoin-seizoen‘ vaak op aanzienlijke prijsstijgingen van Bitcoin (BTC), wanneer een optimistisch sentiment in de markt zich uitbreidt naar altcoins, deels aangedreven door FOMO (Fear of Missing Out) en hebzucht. Beleggers, die al aanzienlijke winsten hebben gezien op hun Bitcoin-investeringen, zoeken naar mogelijkheden voor hogere rendementen door te investeren in meer risicovolle altcoins.

Daarnaast trekt het succes van Bitcoin nieuwe investeerders naar de cryptomarkt. Deze nieuwkomers worden geleidelijk meer vertrouwd met de markt en beginnen de mogelijkheid te overwegen om in altcoins te investeren. Tegelijkertijd zorgt de toenemende belangstelling voor BTC en de cryptomarkt in het algemeen voor een spotlight op nieuwe innovaties. Een voorbeeld hiervan zijn de Non-Fungible Tokens (NFT’s), die in 2021 de aandacht trokken en een groot aantal nieuwe investeerders wisten aan te trekken.

Komt er spoedig een altcoin seizoen?

Staat er een ‘altcoin-seizoen’ voor de deur? Een essentieel kenmerk van een echte altcoin explosie is een aanzienlijke stijging in de totale marktkapitalisatie van alle altcoins, waarbij Bitcoin en Ethereum (ETH) niet worden meegerekend.

In de bijgevoegde figuur wordt deze marktkapitalisatie over tijd weergegeven. Hieruit blijkt duidelijk dat de marktkapitalisatie van altcoins in de afgelopen maanden aanzienlijk is gestegen en recent een belangrijk weerstandsniveau heeft doorbroken.

Totale marktwaarde van altcoins
Totale marktwaarde van altcoins – TradingView

Vanuit technisch oogpunt suggereert de bovenstaande figuur dat er een goede kans is op een verdere toename van de marktwaarde van altcoins. Dit zal dus betekenen dat altcoin prijzen flink kunnen stijgen in de komende weken of maanden.

Bitcoin dominantie neemt af

Een andere cruciale maatstaf is de zogenaamde ‘Bitcoin dominance’, een indicator die aangeeft welk deel van de totale marktkapitalisatie in handen is van BTC in vergelijking met alle andere cryptocurrencies. Tijdens een altcoin-seizoen observeren we vaak een sterke afname van de Bitcoin dominance. Recentelijk bereikte de BTC dominance een lokale piek van 55% en is nu aan het afnemen, wat wijst op een mogelijke omkering van de trend.

Handel €10.000 gratis en krijg 10 euro bonus

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht XRP of een andere crypto kopen? Grijp dan nu je kans met deze exclusieve aanbieding! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Maak een account bij Bitvavo via de onderstaande knop en ontvang een welkomstcadeau van 10 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties. Meld je nu aan!

Altcoin nieuws

Crypto analist verkocht Ethereum en Bitcoin voor deze altcoin
Top 3 best presterende cryptomunten van deze week
Enorme dump in aantocht? $3 miljard aan altcoins komen vrij
Meer nieuws

Meest gelezen

JPMorgan slaat alarm: Grote zorgen over toekomst cryptomarkt
Waarom is de cryptomarkt zo hard onderuit gegaan?
Experts bezorgd na verlies van Ripple in rechtszaak tegen SEC