cardano, ada
Cardano

Stablecoin Djed succesvol gelanceerd op Cardano

Sinds de ineenstorting van terra medio 2022 hebben veel gebruikers in de crypto-ruimte een tegenzin ontwikkeld voor algoritmische Stablecoins. Dit heeft geleid tot een daling van de markt voor deze activaklasse met maar liefst 90%, vergeleken met de hoogste waarden voorafgaand aan het incident. Ondanks dat is er nu een nieuwe algoritmische Stablecoin succesvol gelanceerd op het Cardano-mainnet.

Djed is succesvol gelanceerd

Op 31 januari lanceerde COTI, een Defi-oplossingsontwikkelaar, Djed op het Cardano mainnet. De munt is gelinkt aan de USD en wordt ondersteund door de ADA token. Daarnaast maakt het gebruik van de SHEN token als reservemunt. Met deze nieuwe lancering introduceert COTI een aantal nieuwe mogelijkheden voor DEFI en betalingen.

In de blogpost, wiens link werd gepubliceerd met de tweet, liet het COTI-team weten dat de laatste voorbereidingen voor de lancering van de langverwachte Cardano-gebaseerde Stablecoin gisteravond met succes werden voltooid.

Er komen meer spannende dingen aan voor Cardano

Op 12 januari maakte mede-oprichter Charles Hoskinson bekend dat het Cardano-netwerk zal uitbreiden met behulp van op maat gemaakte sidechains. Dit is de nieuwste in een reeks aankondigingen die recent zijn gedaan als onderdeel van deze update.

Cardano nieuws

Kan Cardano (ADA) 1 dollar worden? 
Gaat Cardano binnenkort 75% stijgen?
Cardano-oprichter: “We hebben alle troeven in handen”
Meer nieuws

Meest gelezen

Crypto analist: VeChain koers gaat met 1400 procent stijgen
Crypto analist: ‘Deze 3 altcoins gaan vlammen volgende week’
Stuurt de Amerikaanse centrale bank aan op een gigantische crash voor Bitcoin en aandelen?