Whale eating Bitcoin, cryptocurrency. Low polygon line, triangle
Bitcoin

Steeds meer Bitcoin in handen van kleine investeerders

De Bitcoin blockchain maakt het mogelijk om tot in detail te analyseren hoe het onder de motorkap gaat met de digitale munt. Bijvoorbeeld door te kijken in hoeverre bepaalde groepen investeerders Bitcoin aan hun wallets toevoegen of juist verkopen. Een interessante ontwikkeling van de afgelopen jaren is dat met name kleine investeerders steeds meer Bitcoin naar zich toe lijken te trekken.

Dat is het bewijs dat het echte hodl-leger langzaam maar zeker alle 21 miljoen Bitcoin opzuigt. In theorie zou dat moeten betekenen dat de koers uiteindelijk explodeert. Dat is natuurlijk waar iedereen op wacht.

Hoe zit het met de garnalen?

We gaan als eerste kijken naar de zogenaamde garnalen. Dit zijn Bitcoiners met een totaal van 0,1 tot 1,0 Bitcoin in hun wallets. Daarmee gaat het op het moment van schrijven om een vermogen van tussen de ~2.650 en 26.500 dollar.

shrimp crypto

De Bitcoin koers (zwarte lijn) mag zich in deze grafiek dan op onverwachtse wijze bewegen, maar het gedrag van de garnalen is compleet voorspelbaar. De blauwe lijn blijft alleen maar stijgen, wat betekent dat deze groep Bitcoiners enorme hoeveelheden Bitcoin blijft opsnoepen.

shrimp

Op het moment van schrijven heeft deze groep al meer dan 1 miljoen Bitcoin in handen. In 2023 alleen al is het aantal Bitcoin in handen van deze groep Bitcoiners met ongeveer 40.000 stuks gestegen. Tegen de huidige koersen gaat het daarmee om een bedrag van ongeveer 1 miljard dollar aan Bitcoin.

Dat is pas het begin

Het koopgedrag van de garnalen is nog maar het begin. Als we kijken naar de krabben wordt het helemaal interessant. Dit zijn Bitcoiners met een wallet van minimaal 1 tot maximaal 10 Bitcoin. In totaal bezit deze groep meer dan 2,1 miljoen Bitcoin en heeft daarmee minimaal 10 procent van de volledige supply in handen.

crabs

Het meest interessante aan deze groep is wat mij betreft de groei van het aantal Bitcoin dat zij bezitten, die echt explosief te noemen is. Vanaf begin 2022 tot en met vandaag verzamelden deze Bitcoiners ongeveer 400.000 Bitcoin. Als ze op dat tempo doorgaan blijft er niets meer over voor de rest van de wereld.

Vanaf het begin van 2023 gemeten kocht deze groep er ongeveer 50.000 Bitcoin bij, wat tegen de huidige koersen ook om een bedrag van meer dan 1 miljard dollar gaat. Met andere woorden, het hodl-leger blijft gestaag doorkopen.

Tel daarbij op dat de halving dichterbij komt en het kan zomaar eens een heel interessante periode worden voor Bitcoin.

Bitcoin nieuws

Expert voorspelt miljardeninstroom voor Hongkongse Bitcoin ETF
De decentralisatie van Bitcoin wankelt, volgens CTO van Komodo
SkyBridge Capital oprichter voorziet Bitcoin koers van $200.000 in 2024
Meer nieuws

Meest gelezen

Dit is waarom de Bitcoin koers zakt
Bitcoin koers kan dalen naar $42.000 na de BTC Halving
Crypto analist waarschuwt voor voor enorme koersval altcoins