Ethereum Nieuws

Ethereum Nieuws

Steeds meer Ethereum Whales na 30% prijsdaling

Sinds de prijsdaling van Ethereum (ETH) zijn er al meer dan 68 Ethereum-whales bijgekomen. Mogelijk heeft dit miljoenen aan holdings toegevoegd aan het netwerk.


Wanneer ben je een Ether-whale?

Iemand wordt een Ethereum-whale wanneer diegene tussen de 1.000 en 10.000 Ethers bezit. Op dit moment ligt dat tussen de circa $350.000 en de $3.5 miljoen. Sinds 31 augustus is het aantal met minimaal 1.000 en maximaal 10.000 Ethers met minstens 68 toegenomen. Dit is opmerkelijk, omdat de grootste altcoin op 31 augustus een maandelijks dieptepunt van circa $370 bereikte. Vervolgens daalde de grootste altcoin op 5 september door tot circa $326. Inmiddels hersteld de munt zich weer. Op het moment dat dit artikel gepubliceerd is staat de munt op circa $346. Dit suggereert dat veel personen een hele hoop vertrouwen hebben in de grootste altcoin.


Ether DeFi-markten

Ether is dan ook enorm populair geworden, mede door de alsmaar groeiende DeFi-markten. Door de stijgende populariteit, zijn ook de gaskosten op het netwerk meegestegen. Op 1 september werd hier een record bereikt van bijna 485 Gwei. De voornaamste reden hiervoor is het toenemend aantal dagelijkse transacties in combinatie met de prijs die Ether op dat moment is.

Inmiddels is de prijs alweer iets lager en zijn diverse projecten, zoals SUSHI, in slechts 1 werkweek gedaald met bijna 90%. Het gevolg hiervan is dat de gemiddelde gasverhouding inmiddels is gedaald naar slechts 98 Gwei.

Ethereum is momenteel de op-één-na grootste cryptocurrency en de grootste altcoin. Momenteel wordt Ethereum voor circa $346 per stuk verhandeld en heeft het een marktkapitalisatie van ruim $39,2 miljard. Hiermee heeft het een grote voorsprong op de één-na-grootste altcoin, wat momenteel Tether (USDT) is. USDT heeft momenteel een marktkapitalisatie van ruim $14,1 miljard, waardoor Ethereum grofweg 3x zoveel marktkapitalisatie heeft weten te bereiken.

 

Zoeken

Jouw recente zoekopdrachten