Bitcoin

Steeds meer krabben, plankton en garnalen in de zee van Bitcoin

Bitcoin krijgt nog weleens de kritiek dat het een geldsoort is met een hele oneerlijke verdeling. Die kritiek gaan we vandaag onderzoeken door het ecosysteem, ofwel de zee van Bitcoin, onder de spreekwoordelijke loep te nemen. We gaan in kaart brengen hoeveel plankton, garnalen, krabben, vissen, haaien, walvissen en bultrug walvissen er op dit moment zijn.

De zee van Bitcoin

Bij de onderstaande grafiek zie je een legenda, waarin je kunt zien wat al die termen betekenen. We spreken van een bultrug als het gaat om een wallet met 10.000 Bitcoin of meer, een walvis met 1.000 tot 10.000 Bitcoin, een haai met 100 tot 1.000 Bitcoin, een vis met 10 tot 100 Bitcoin, een krab met 1 tot 10 Bitcoin, een garnaal met 0,1 tot 1 Bitcoin en een plankton met minder dan 0,1 Bitcoin.

Wat vooral opvallend is aan ‘de zee van Bitcoin’ is dat er steeds meer garnalen en krabben bij komen en dat ook de hoeveelheid plankton gestaag toeneemt. Dit laat zien dat er een steeds grotere groep van relatief kleine Bitcoiners is die blijft bijkopen. Dat is uiteindelijk wat er nodig is om de adoptie naar een hoger niveau te krijgen.

Lastige situatie

Op het moment van schrijven zit het even tegen met de koers. Na een sterk begin van 2023 is de koers weer extreem teruggevallen, maar dat lijkt vooral te liggen in de macro-economische omstandigheden. De renteverhogingen van de Federal Reserve beginnen hun effect te laten zien in de economie en daar hebben verschillende entiteiten het lastig mee.

Met name bepaalde banken in de Verenigde Staten, Silvergate Bank en de Silicon Valley Bank, zijn daar het slachtoffer van. Ook zijn de aandelen van veel grote Westerse banken de afgelopen dagen behoorlijk gedaald. Het wordt heel interessant om te zien hoe de Federal Reserve daarop reageert, want het kan zomaar zijn dat we in een recessie terechtkomen, wat de eerste in de geschiedenis van Bitcoin zou zijn. 

Bitcoin nieuws

Tot hoever kan de Bitcoin koers dalen?
Coatue Management investeert $150 miljoen in Bitcoin-Miner Hut 8 Corp
Bitcoin-handelaren verliezen godsvermogen dankzij nieuwe crash
Meer nieuws

Meest gelezen

Crypto analist voorspelt stijging van 1.724% voor deze altcoin
Crypto analist: er komt een gigantische koersbeweging aan voor Bitcoin
Crypto markt kleurt donkerrood – Wat is er aan de hand?