Altcoin

STEEM koers stijgt met 140% – Dit is de reden

STEEM presteert vandaag uitzonderlijk goed, vooral in de huidige tijd van pessimisme en onzekerheid. De cryptomunt is in de afgelopen 24 uur met maar liefst 140% gestegen en bereikte een hoogtepunt van $0,448. Dit is het hoogste niveau sinds april 2019. Op het moment van schrijven is de STEEM koers iets terug gezakt en verhandeld het rond de $0,332 maar dat blijft een enorme koersstijging. Wat is nou precies de reden van deze prijsstijging?


STEEM Fork veroorzaakt prijsstijging

STEEM is de crypto token van het gelijknamige blog platform. Op dit platform ontvangen gebruikers beloningen afhankelijk van de populariteit van hun blogs. De enorme koersstijging wordt veroorzaakt door de aanstaande hard fork die op vrijdag 20 maart zal plaatsvinden. Deze fork zal ervoor zorgen dat er twee afzonderlijke blockchains worden gecreëerd. Deze fork wordt geactiveerd door de STEEM community. Dit om de poging van TRON oprichter Justin Sun om de controle over het ecosysteem te grijpen, te weerstaan.

De STEEM gebruikers migreren naar de Hive.io blockchain samen met alle bestaande gegevens en gedecentraliseerde Apps. Alleen de tokens die worden beheerd door het ontwikkelingsfonds Steemit, dat een strategische partnerschap is aangegaan met de Tron Foundation worden niet over gezet.

De community forkt de munt nu om het platform in stand te houden en voort te bouwen op het ecosysteem waar ze zo gelukkig mee zijn.

Volgens de aankondiging ontvangen alle accounts op de Steem-blockchain een airdrop op Hive. Sommige grote cryptocurrency exchanges, waaronder Binance en Huobi, kondigden ondersteuning aan voor de airdrop, die een in het oog springende rally van de STEEM-prijs veroorzaakte.


De dump komt eraan

De enorme koersstijging is typisch voor hard forks die samen gaan met airdrops. Gebruikers proberen dan namelijk munten te verzamelen vlak voordat het evenement plaats vindt. Dit om gratis tokens te krijgen. Bij dit soort evenementen zien we vaak dat de prijs instort.