nikkei
Beurs, Bitcoin

Sterk herstel Japanse beurs en Bitcoin koers vandaag

De aandelenmarkten tonen vandaag een sterk herstel, met name de Japanse aandelenbeurs, die na de zware verliezen van gisteren aanzienlijk is gestegen. Vlak voor sluiting noteerde de Nikkei-index een winst van meer dan 10 procent.

Dit herstel komt na een dramatische dag gisteren, waarin de Nikkei zijn slechtste dag sinds Zwarte Maandag in oktober 1987 beleefde, met een verlies van 12 procent van zijn waarde.

Waarom crashte de koersen gisteren?

De forse daling van de Nikkei-index werd veroorzaakt door de ongerustheid onder Japanse beleggers over de recente renteverhoging van de centrale bank, de eerste in lange tijd. Het lenen van geld om in aandelen te investeren was populair vanwege de lange periode van nulrente. De renteverhoging zorgde echter voor nervositeit en een massale uitverkoop van aandelen.

Daarnaast droeg de vrees voor een naderende recessie in de Amerikaanse economie bij aan de financiële crash van gisteren. Beleggers maakten zich zorgen dat technologiebedrijven niet aan de hoge groeiverwachtingen zouden kunnen voldoen. Vandaag lijkt er echter enige opluchting te zijn onder beleggers, wat resulteerde in stijgende koersen.

Bitcoin koers stijgt met 10 procent

Ook de Bitcoin koers toont vandaag een sterk herstel. In de afgelopen 24 uur is de waarde van Bitcoin met meer dan 10 procent gestegen. Gisteren zakte de BTC prijs nog onder de $50.000 grens, maar op het moment van schrijven handelt Bitcoin weer rond de $55.700. Ondanks dit herstel staat de BTC koers nog altijd 17 procent lager dan een week geleden.

Beleggers hopen dat de positieve trend van vandaag zich voortzet, zowel op de aandelenmarkten als in de cryptomarkt, en dat de recente onrust snel zal afnemen.

Handel €10.000 gratis en krijg 10 euro bonus

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Bitcoin of een andere crypto kopen? Grijp dan nu je kans! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Maak een account bij Bitvavo via de onderstaande knop en ontvang een welkomstcadeau van 10 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt gedurende 7 dagen na registratie van je account ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties.* Meld je nu aan!

*Let op, er zijn voorwaarden van toepassing op de actie.

Beurs nieuws

AEX koers daalt in aanloop naar cruciaal rentebesluit Federal Reserve
AEX koers zakt fors, Goud-prijs bereikt recordhoogte
AEX koers lichtgroen in aanloop naar belangrijke week
Meer nieuws

Meest gelezen

Bekende crypto analist: Deze 4 altcoins zijn klaar voor mega stijging
BitBoy voorspelt enorme stijging voor XRP en 4 andere Cryptomunten
Bitcoin koers maakt zich klaar voor de ‘grand finale’