Amerika, Capitool
Bitcoin

‘Stilte voor de storm’ moment voor Bitcoin

Nicholas Merten, de host van het populaire YouTube-kanaal DataDash, zegt dat de dalende liquiditeit in de financiële markten betekent dat de bearish trend van Bitcoin zich waarschijnlijk zal doorzetten. Daar zal de komst van een Spot Bitcoin ETF volgens hem geen verandering in brengen.

DataDash is bearish

Het is volgens DataDash een kwestie van tijd voordat Bitcoin zijn neerwaartse trend hervat en de opleving die we de afgelopen dagen zagen voorbij is. Dat zou jammer zijn, want na maanden van consolidatie en zijwaartse prijsactie was het bullish momentum juist zo welkom.

“Hoe gaat Bitcoin nieuwe all-time highs bereiken? Ik weet dat sommige mensen dan naar de ETF wijzen of de-dollarisatie, BRICS of ze roepen om de Bitcoin bankrun; maar al die narratieve doen niets meer”, aldus DataDash.

Ergens heeft hij een punt, want ieder beetje goed nieuws over de Spot Bitcoin ETF van BlackRock of andere partijen doet weinig meer voor de koers.

Denk bijvoorbeeld aan het winnen van de rechtszaak door Grayscale tegen de Securities and Exchange Commission (SEC). Dat leverde in eerste instantie een stijging op, maar die koerswinst werd ook alweer rap ingeleverd door Bitcoin.

Moeilijke periode op komst

Nicholas Merten verwacht simpel gezegd dat ons een moeilijke periode te wachten staat. “Jammer genoeg zullen veel mensen geliquideerd worden. Ze zullen dat kapitaal verlies en veel van het overtollige geld in het systeem dat nog steeds inflatie veroorzaakt zal uit de handen van het volk verdwijnen.

We gaan een hele moeilijke periode tegemoet. Dat is gewoon hoe het is jongens. De Federal Reserve heeft een opdracht te doen”, aldus Nicholas Merten op YouTube.

Als gevolg van de macro-economische omstandigheden verwacht de analist dus dalingen voor de markt. Niet alleen de Bitcoin koers, maar ook altcoins zullen het zwaar krijgen volgens de analist.

“Veel macro-onzekerheid komt eindelijk omhoog van onder het oppervlakte. Dat kan in potentie veel pijn veroorzaken in de economie”, aldus Merten.

Gratis 10 euro aan Crypto

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Bitcoin of een andere crypto kopen? Dan hebben we geweldig nieuws voor je! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Als je je aanmeldt bij Bitvavo via de onderstaande knop, ontvang je niet alleen 10 euro gratis, maar betaal je ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties.

Bitcoin nieuws

Bloomberg-analist: BlackRock en Bitcoin ETF’s houden BTC overeind
Waarom daalt de Bitcoin koers vandaag?
Miljardair waarschuwt voor grote recessie in Amerika
Meer nieuws

Meest gelezen

Bitcoin koers maakt zich klaar voor de ‘grand finale’
Bekende crypto analist: Deze 4 altcoins zijn klaar voor mega stijging
Crypto analist: Dit is hét moment om XRP te kopen voordat het $40 bereikt