Samenwerking
Blockchain

Stripe zet grote stap in de crypto-industrie met overname van Bridge voor $1,1 miljard

Een van de grootste betaalbedrijven in Amerika, Stripe, heeft een opvallende acquisitie aangekondigd. Het bedrijf heeft het stablecoin-platform Bridge overgenomen voor maar liefst $1,1 miljard. Deze overname is een van de grootste binnen de cryptomarkt en vormt een belangrijke strategische stap voor Stripe om zijn aanwezigheid in de cryptocurrency-sector te versterken.

Stripe’s focus op de cryptocurrency-markt

Stripe, een technologiebedrijf dat bedrijven wereldwijd helpt met het veilig accepteren van online betalingen, heeft sinds de oprichting in 2010 de e-commerce enorm getransformeerd. Met de aankoop van Bridge kan Stripe nu stablecoins integreren om efficiënte betalingen te faciliteren, zonder de volatiliteit die vaak gepaard gaat met cryptocurrencies zoals Bitcoin (BTC) en Solana (SOL).

Bridge: een grote speler in de stablecoin-markt

Bridge is een platform dat zich richt op stablecoins en wist snel de aandacht te trekken van investeerders en ontwikkelaars. Vóór de overname door Stripe haalde het platform $54 miljoen op aan financiering. Bridge biedt bedrijven en ontwikkelaars wereldwijd de mogelijkheid om betalingsoplossingen te integreren op basis van stablecoins. Deze technologie stelt Stripe in staat om nieuwe diensten aan te bieden, zoals directe grensoverschrijdende betalingen en het beheer van reserves in stablecoins.

De groeiende stablecoin-markt

De stablecoin-markt is inmiddels meer dan $150 miljard waard, met Tether (USDT) en USD Coin (USDC) als de populairste munten. Ze hebben respectievelijk een marktkapitalisatie van $119 miljard en $34 miljard. Daarnaast is Ripple onlangs de markt betreden met Ripple USD (RUSD), waarmee ook zij een belangrijke stap zetten in de stablecoin-sector. Met de overname van Bridge door Stripe lijkt de stablecoin-markt klaar voor verdere groei in de komende jaren.

Krijg €10 cadeau bij BitvavoHandel €10.000 gratis en ontvang een €10 bonus

 
Maak een account aan bij Bitvavo. Stort €10 en krijg een bonus van €10 helemaal gratis. Je betaalt de eerste 7 dagen geen handelskosten over de eerste €10.000 aan transacties. Begin nu!
 

  • Vergunning DNB
  • Lage fees
  • Betrouwbaar

Blockchain nieuws

Buenos Aires zet nieuwe standaard met blockchain-gebaseerde digitale identiteiten
BRICS-top in Kazan: Aankondiging van nieuwe digitale munt op komst?
Crypto groeit explosief in door oorlog geteisterd Oekraïne en gesanctioneerd Rusland
Meer nieuws

Meest gelezen

Robert Kiyosaki onthult: Dit is de beste investering van nu – en het is niet Bitcoin of goud
Robert Kiyosaki waarschuwt voor gigantische crash: Bitcoin koers kan dalen tot $5000
Elon Musk praat voor het eerst over Ripple (XRP)
Newsbit
Bekijk de app
Bekijk