AI
Altcoin

‘Superintelligentie’ paar jaar van ons verwijderd – SingularityNET CEO

De Artificial Superintelligence Alliance (ASI) – die bestaat uit de crypto-projecten SingularityNET, Fetch.ai en Ocean Protocol – is uitgesteld tot 15 juli. Ondanks het uitstellen van de samensmelting is Ben Goertzel, de oprichter en CEO van SingularityNET en ASI enthousiast over de toekomst van zijn project en kunstmatige intelligentie.

Hij denkt dat we nog maar een paar jaar verwijderd zijn van het bereiken van kunstmatige superintelligentie.

Waarom is de samensmelting uitgesteld?

Het samensmelten van de projecten in kwestie is uitgesteld vanwege enkele technologische en logistieke problemen, zo legt Humayun Sheikh van Fetch.ai uit.

“Dit tijdelijke uitstel heeft geen impact op de substantiële vooruitgang die we boekten richting het creëren van een decentraal superintelligentie netwerk. Onze teams werken actief met gecentraliseerde beursplatformen om de laatste stappen te volbrengen.”

Het lange termijn doel van de samenwerking is om “superintelligentie te creëren en dat op basis van een decentrale infrastructuur.” Wat we precies van de projecten kunnen verwachten is nog niet helemaal duidelijk, maar de ambities zijn in ieder geval gigantisch te noemen.

De grote vraag met dit soort projecten is en blijft natuurlijk waar de tokens uiteindelijk voor nodig zijn. Vaak zijn die alleen bedacht (helaas) om de makers ervan rijk te maken.

Samenwerken voor grotere kans op succes

De genoemde projecten slaan nu de handen ineen om samen te werken en de kans groter te maken dat hun decentrale plannen de eindstreep halen.

“Zodra er kunstmatige intelligentie op menselijk niveau bestaat, kan het systeem zichzelf slimmer en slimmer maken, waardoor je richting superintelligentie beweegt.

Onze concurrenten in deze missie zijn Big Tech bedrijven met biljoenen dollars aan waarderingen. […] Om die reden leek het een goed idee voor onze kansen op succes om te gaan samenwerken”, aldus Goertzel.

Hoe lang we precies moeten wachten op de superintelligentie van deze projecten is niet duidelijk. “Het kan drie jaar duren. Het kan acht jaar duren. Dit jaar is heel onwaarschijnlijk, net als het jaar 2100. […] Ik denk dat we dichtbij zijn”, aldus een hele optimistische Goertzel.

Handel €10.000 gratis en krijg 10 euro bonus

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht SingularityNET of een andere crypto kopen? Grijp dan nu je kans met deze exclusieve aanbieding! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Maak een account bij Bitvavo via de onderstaande knop en ontvang een welkomstcadeau van 10 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties. Meld je nu aan!

Altcoin nieuws

Worldcoin beschuldigd van prijsmanipulatie en oplichting
Glassnode oprichters verwachten spoedig begin nieuw altcoin seizoen
Dit zijn de best presterende crypto’s van het moment
Meer nieuws

Meest gelezen

Is dit waarom de Ripple (XRP) koers gigantisch hard stijgt?
Einde van Ripple (XRP) rechtszaak met de SEC mogelijk deze week
Cruciale technische indicator voorspelt enorme stijging van XRP koers