Ripple labs, Ripplenet
Ripple

Swell nieuws: Ripple onthult rebranding van XRP-gebaseerd product

De Swell-conferentie van Ripple is net van start gegaan en heeft al groot nieuws te melden. Op de eerste dag heeft het fintechbedrijf aangekondigd dat haar vlaggenschipproduct RippleNet is getransformeerd naar Ripple Payments. Deze naamsverandering weerspiegelt een strategische verschuiving van het bedrijf om grensoverschrijdende betalingen mogelijk gemaakt door blockchain te verbeteren en de adoptie van crypto binnen bedrijven te stimuleren.

In een officieel persbericht benadrukt Ripple de belangrijkste updates van het vernieuwde product. Het uitgebreide wereldwijde netwerk omvat nu meer dan 70 markten voor crypto- en traditionele uitbetalingen, wat duidt op een vergrote reikwijdte voor enterprise-grade oplossingen voor grensoverschrijdende betalingen. Daarnaast heeft Ripple zijn naleving van regelgeving versterkt met meer dan 30 licenties, waaronder een Major Payments Institution licentie van de Monetary Authority of Singapore (MAS) en Money Transmitter Licenties in de VS.

Een stap vooruit

Monica Long, President van Ripple, benadrukt het belang van blockchain en digitale valuta voor het overwinnen van de uitdagingen die verouderde technologieën in de financiële industrie met zich meebrengen. Voorafgaand aan haar toespraak op de Swell-conferentie zei ze:

“Het nut van crypto begint met betalingen, en Ripple heeft het afgelopen decennium zich gericht op essentiële infrastructuurcomponenten zoals liquiditeit, off-ramps, tokenisatie, bewaring en naleving, die vereist zijn voor betalingen van ondernemingskwaliteit. Vandaag onthullen we een totaaloplossing precies voor dat doel.”

Integratie met XRP Ledger versterkt Ripple’s productaanbod

Een integraal onderdeel van de rebranding is de integratie met de gedecentraliseerde beurs van de XRP Ledger (XRPL DEX), wat de prestaties van het product moet verhogen. Deze integratie zal naar verwachting de drempels om nieuwe markten te betreden verlagen door in te spelen op wereldwijde liquiditeitsopties, aldus het persbericht.

Conclusie

Met de aankondiging van RippleNet’s transformatie naar Ripple Payments, zet Ripple een significante stap richting verbeterde grensoverschrijdende betalingen en de adoptie van crypto binnen bedrijven. Deze strategische verschuiving, gekenmerkt door de integratie met de XRP Ledger en een uitbreiding van het wereldwijde betalingsnetwerk, belooft een meer inclusieve financiële toekomst. Terwijl de Swell-conferentie vordert, zal Newsbit de ontwikkelingen blijven volgen en belangrijk nieuws melden zodra dit beschikbaar komt.

Gratis 10 euro aan Crypto

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht XRP of een andere crypto kopen? Dan hebben we geweldig nieuws voor je! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Als je je aanmeldt bij Bitvavo via de onderstaande knop, ontvang je niet alleen 10 euro gratis, maar betaal je ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties.

Ripple nieuws

Waarom kocht Ripple 700 miljoen aan XRP tokens terug?
XRP stijgt naar de 4e positie in Cryptomarkt, overtreft Binance Coin in marktkapitalisatie
XRP Koers kan tot $14 stijgen na Golden Cross op 4-daagse grafiek
Meer nieuws

Meest gelezen

Enorme prijsstijging: Cryptomunt schiet 75% omhoog na grote aankondiging
Zoveel geld zou je nu hebben als je begin dit jaar voor 2000 euro aan Bitcoin had gekocht
Deze nieuwe Cryptomunt Steeg in korte tijd met 7.000%