SWIFT
Ripple

SWIFT onderzoekt blockchaintechnologie: XRP als mogelijke afwikkelingsvaluta

Mogelijk heb je er nog nooit van gehoord, maar SWIFT, dat staat voor Society for Worldwide Interbank Financial Telecommunication, speelt een gigantische rol in de wereldwijde financiële sector. Dit netwerk maakt veilige en betrouwbare financiële uitwisselingen mogelijk tussen banken en andere financiële instellingen voor internationale betalingen.

Nu kijkt het bedrijf verder naar nieuwe technologieën, waaronder blockchain, en benoemt XRP als een interessante optie. Dit blijkt uit een recente post op X (voorheen Twitter) van XRP-enthousiasteling “XRP_Avengers”.

Samenwerking met R3

SWIFT is een onmisbare speler in de financiële wereld en verwerkt dagelijks transacties ter waarde van ongeveer $5 biljoen. Het feit dat het bedrijf nu potentie ziet in blockchain en XRP kan een enorme stimulans betekenen voor de sector. De eerste stap in deze richting is een samenwerking met R3, een toonaangevend blockchain-consortium.

Het doel van deze samenwerking is om SWIFT’s Global Payments Innovation (gpi) te integreren met het Corda-platform van R3, dat gebruikmaakt van blockchain-technologie. Deze integratie moet zorgen voor snellere en transparantere transacties tussen verschillende financiële instellingen en efficiëntere betalingen in fiatvaluta’s. Het project bevindt zich echter nog in een vroeg stadium en is voorlopig nog niet commercieel beschikbaar.

Potentiële rol voor XRP

Een belangrijk aspect van dit project is de mogelijke rol die XRP kan spelen als afwikkelingsvaluta binnen het systeem van SWIFT. Dit zou betekenen dat XRP de liquiditeit tussen verschillende fiatvaluta’s kan vereenvoudigen, wat een grote stap zou zijn richting bredere adoptie van blockchain in de financiële sector.

Hoewel er nog geen commerciële afspraken zijn gemaakt, wordt dit project door de XRP-gemeenschap gezien als een veelbelovende ontwikkeling met potentieel grote gevolgen voor de verdere groei van de digitale munt en de blockchain-technologie als geheel.

Krijg €10 cadeau bij BitvavoHandel €10.000 gratis en krijg 10 euro bonus

Maak een account bij Bitvavo. Stort 10 euro en ontvang een welkomstcadeau van 10 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt gedurende 7 dagen ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties. Start nu!

  • Vergunning DNB
  • Lage fees
  • Betrouwbaar

Ripple nieuws

Rechtszaak Ripple vs. SEC: Een beslissend moment nadert
Miljoenen te verdienen met XRP? Bekende cryptohandelaar voorspelt grote koersbeweging
Crypto-analist voorspelt explosieve groei: XRP kan 56x in waarde stijgen
Meer nieuws

Meest gelezen

Crypto-analist voorspelt miljoenenkans met XRP: Van $1.000 naar $1 miljoen?
Crypto-CEO onthult: ‘Ik heb vandaag flink wat XRP gekocht’ – Dit is waarom
Meest betrouwbare Bitcoin-signaal springt op groen