Ethereum stijgt
Ethereum

Technische analyse: Ethereum koers kan vanaf hier met 100 procent stijgen

De gigantische crash op de financiële markten duwde de Ethereum koers op maandag naar het laagste niveau in acht maanden. Momenteel maakt de ETH koers echter een mooie opleving door, wat het begin zou kunnen zijn van een grote opmars.

Deze ‘bounce’ vertoont namelijk gelijkenissen met de stijging in oktober 2023, toen de Ethereum koers met ongeveer 170 procent steeg. Op dit moment bedraagt de Ethereum koers ongeveer $2460.

De technische indicatoren

Momenteel vertoont ETH een sterke reactie vanaf een langetermijn opwaartse trendlijn. Dit punt valt samen met het 200-weeks exponentieel voortschrijdend gemiddelde (EMA), wat dit niveau een zeer sterk steunniveau maakt. Hierdoor rijst de vraag of dit een potentiële bodem is voor de Ethereum koers.

Op basis van technische indicatoren en historische patronen is deze kans groot. Op maandag bereikte Ethereum een niveau van ongeveer $2130. Ethereum zou nu richting de bovenste trendlijn van het stijgende kanaal kunnen stijgen, wat een koersdoel van ongeveer $4600 betekent. Dit komt neer op een mogelijke stijging van meer dan 100 procent.

Het vormen van een bodem kost echter tijd. Een V-vormig herstel, een directe ommekeer naar boven, is mogelijk. Maar een ‘retest’ van het niveau rond $2100 is ook een mogelijkheid voordat de weg naar boven wordt ingezet.

Reden tot optimisme

Als we kijken naar de laatste keer dat ETH de onderkant van het huidige prijskanaal raakte, in oktober vorig jaar, kunnen we optimistisch zijn. Toen waren de externe factoren echter een stuk gunstiger, zoals de pre-halving rally en de lancering van Bitcoin ETF’s die samenvielen met de prijsstijging.

Er is echter een kans dat met deze forse dip het ergste al achter de rug is. Op dinsdag zagen aandelen weer een sterk herstel en investeerders blijven hoopvol over mogelijke Amerikaanse renteverlagingen. De verwachting is dat de Federal Reserve in september de rente zal verlagen. Mocht dit gebeuren, kunnen risicovolle activa zoals Ethereum het jaar heel sterk eindigen.

Crypto presteert over het algemeen goed in het laatste kwartaal. Opmerkelijk genoeg is dit vooral het geval in het vierde kwartaal van een Amerikaans verkiezingsjaar. Op basis van de geschiedenis is er dus genoeg reden tot hoop.

Handel €10.000 gratis en krijg 10 euro bonus

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Ethereum of een andere crypto kopen? Grijp dan nu je kans! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Maak een account bij Bitvavo via de onderstaande knop en ontvang een welkomstcadeau van 10 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt gedurende 7 dagen na registratie van je account ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties.* Meld je nu aan!

*Let op, er zijn voorwaarden van toepassing op de actie.

Ethereum nieuws

Waarom de Ethereum koers op het punt staat te exploderen volgens deze indicator
Fidelity: stablecoins creëren scheiding tussen Bitcoin en Ethereum
Analist voorspelt enorme stijgingen voor Ethereum en Solana
Meer nieuws

Meest gelezen

Bitcoin koers maakt zich klaar voor de ‘grand finale’
Bekende crypto analist: Deze 4 altcoins zijn klaar voor mega stijging
Crypto analist: Dit is hét moment om XRP te kopen voordat het $40 bereikt