Cardano, ada
Cardano

Technische indicator voorspelt opwaartse koerstrend voor Cardano

Na een rally in oktober, beweegt de Cardano (ADA) koers voornamelijk zijwaarts. Als het aan de crypto analist en YouTuber LuckSide Crypto ligt zal het hier niet lang bij blijven. De analist verwacht een stijging op basis van een aantal technische indicatoren. 

LuckSide Crypto merkt op dat Cardano sinds 5 november in een consolidatiefase zit, wat onderdeel is van een groter ‘bullish pennant’ patroon. Dit patroon in technische analyse duidt vaak op een voortzetting van de opwaartse trend in de financiële markten. Bovendien heeft ADA onlangs zijn 20-daagse voortschrijdend gemiddelde getest, wat helpt om prijsbewegingen te vereffenen en een helderder beeld geeft van de overheersende trend.

Belangrijk is dat de koers boven een kritieke bullish trendlijn blijft handelen. Deze aanhoudende positie boven de trendlijn wijst erop dat, ondanks korte-termijn schommelingen, de algemene langetermijntrend positief en opwaarts gericht is.

Is een terugval mogelijk?

Mocht er een korte termijn terugval in de prijs van Cardano (ADA) optreden, dan verwacht analist LuckSide dat deze beperkt zal blijven gezien de huidige marktomstandigheden. Hij acht de kans dan ook klein dat ADA terugvalt naar de aanzienlijk lagere prijzen van meer dan een maand geleden.

Een dergelijke significante daling zou alleen verwacht kunnen worden in het geval van een onverwachte ‘black swan’ gebeurtenis. Een black swan gebeurtenis is een onverwachte, zeer invloedrijke gebeurtenis met aanzienlijke gevolgen, die vaak achteraf onterecht als voorspelbaar wordt beschouwd.

Analyse van Cardano (ADA) door Ali Martinez

Analist Ali Martinez heeft eveneens een positieve kijk op de toekomst van Cardano. Martinez benadrukt dat er momenteel weinig weerstand is tegen een verdere prijsstijging van ADA, met aanzienlijke steunpunten rond de $0,37 tot $0,38.

Een belangrijk element in zijn analyse is de toepassing van de Tom DeMark (TD) Sequential indicator op de weekgrafiek van ADA. Hoewel deze indicator momenteel een verkoopsignaal toont, wat handelaren helpt bij het identificeren van mogelijke trendomkeringen, geeft dezelfde indicator op de korte termijn een bullish signaal af. Dit wordt geïllustreerd door een koopsignaal, wat duidt op potentieel positieve prijsbewegingen in de nabije toekomst.

Gratis 10 euro aan Crypto

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Cardano of een andere crypto kopen? Dan hebben we geweldig nieuws voor je! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Als je je aanmeldt bij Bitvavo via de onderstaande knop, ontvang je niet alleen 10 euro gratis, maar betaal je ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties.

Cardano nieuws

Enthousiasme over Cardano zakt naar dieptepunt
Cardano-netwerk behaalt nieuwe mijlpaal na Chang hard fork
Cardano Chang hard fork gelanceerd, maar loopt tegen eerste probleem aan
Meer nieuws

Meest gelezen

De Bitcoin Bull Run is over en Altseason zal nooit plaatsvinden
Onbekende cryptohandelaar verandert in drie dagen $1.200 in $10 miljoen
Waarom daalt de Bitcoin koers vandaag plotseling?