Telecomreus Telefonica voert blockchain-pilot uit bij 8.000 Spaanse bedrijven

Telefonica, de Spaanse telecomreus, is met de lokale vereniging van wetenschappen en technologieparken gaan samenwerken om ongeveer 8000 Spaanse bedrijven toegang te geven tot zijn blockchain.


Nodes op 52 locaties

Volgens een rapport dat is gepubliceerd door TotalTele, een telecomnieuws outlet, is Telefonica van plan om nodes in te zetten die zijn gebaseerd op de blockchain van Hyperledger. Naar verluidt komen deze nodes op 52 diverse locaties verspreid over heel het land te installeren.


Testperiode

Spaanse bedrijven zullen over een periode van de komende 3 maanden worden aangemoedigd om applicaties op het netwerk te ontwikkelen. Hiernaast mogen deze bedrijven met hun eigen ontwikkelde tokens op het netwerk gaan experimenteren.

De Spaanse telecomaanbieder is in 2018 een samenwerking met de IT-gigant IBM aangegaan om een blockchain te ontwikkelen, waarmee het internationaal telefoonverkeer kan worden beheert. Deze willen zij nu uitgebreid gaan testen.


Telefonica en blockchain

Het lijkt erop dat de telecomaanbieder de blockchain-technologie omarmt. Zo lanceerde het bedrijf afgelopen jaar haar ‘Cloud Garden’-service, een blockchain-systeem die is ontwikkeld om de acceptatie van opkomende technologieën, waaronder ook de blockchain-technologie, te vergroten.

Niet alleen Telefonica investeert in de nieuwe technologie. Steeds meer telecom-bedrijven investeren in deze technologie. Zo is de Zuid-Koreaanse telecomprovider SK Telecom een samenwerking aangegaan met de Duitse Telecom, om gezamenlijk een blockchain te ontwikkelen.

Hiernaast heeft de Zwitserse telecomreus ‘Swisscom’ laten weten dat het van plan is om getokeniseerde kunstwerken te gaan distribueren via zijn tv-netwerk. Wil jij hier meer over weten? Lees dan even dit artikel!