Blockchain Nieuws, Regulatie Nieuws

Blockchain Nieuws, Regulatie Nieuws

Telegram geeft Test wallet vrij ondanks SEC rechtszaak

Telegram, het bedrijf dat een blockchain startup heeft ontwikkeld, heeft een test desktop wallet uitgebracht voor zijn eigen cryptotoken, genaamd Gram.


De TON testwallet

Gebruikers kunnen de test-app downloaden voor MacOS, Windows en Linux 64. Je kunt de wallet downloaden op de officiële website van Telegram. De wallet vraagt de gebruikers om 24 woorden op te slaan en een wachtwoord aan te maken. Hierna is de wallet klaar om ‘Grams’ te ontvangen en te verzenden.

“Nu heb je alleen een wallet die alleen jij kunt bedienen – rechtstreeks, zonder tussenpersonen of bankiers,” laat de app nieuwe gebruikers weten.

Gebruikers kunnen ook testnet ‘gram tokens’ krijgen van een speciale Telegram-bot. Je kunt de bot verzoeken 5 tot 20 tokens te verzenden. Een testtransactie duurt slechts een minuut, maar de bot waarschuwt dat het op drukke dagen langer kan duren.


De rechtszaak tegen de SEC

TON, het blockchain project van Telegram, haalde vorig jaar $1.7 miljard dollar op tijdens een gesloten token verkoop. Er is volop interesse in de blockchain van de berichtendienst. De TON blockchain was gepland om op 31 oktober te lanceren.

Echter, de lancering is uitgesteld nadat Telegram is aangeklaagd door de Amerikaanse Securities and Exchange Commision (SEC). Deze financiële waakhond beschouwt de Gram token als securities (effecten) en heeft de rechtbank gevraagd te voorkomen dat de Telegram tokens uitgegeven worden.

Telegram is het niet eens met de SEC en laat weten verrast te zijn door te uitspraken van de waakhond.

“We waren verrast en teleurgesteld dat de SEC ervoor koos de rechtszaak onder deze omstandigheden in te dienen en we zijn het niet eens met de juridische positie van de SEC.”

– Telegram

Telegram kreeg vervolgens de goedkeuring van investeerders om de lancering uit te stellen tot 31 april 2020, om meer tijd te winnen om de situatie met de SEC op te lossen. Telegram zal de SEC op 18 en 19 februari 2020 in de rechtbank in New York ontmoeten.

Zoeken

Jouw recente zoekopdrachten