Bitcoin Nieuws

Bitcoin Nieuws

Terra’s Luna Foundation Guard dumpte 80.000 Bitcoins

De Luna Foundation Guard (LFG) heeft bijna zijn volledige Bitcoin-reserve verkocht in een mislukte poging om de ineenstorting van zijn oorspronkelijke token LUNA en algoritmische stablecoin UST te stoppen. Alle meer dan 80.000 Bitcoins werden gekocht door de stichting, zo blijkt uit een rapport van dataprovider Glassnode.

Reserves dalen met 80.000 Bitcoins na UST-crash

Eerder deze maand stortte het Terra-ecosysteem op een dramatische manier in. De Stablecoin TerraUSD, die gekoppeld zou moeten zijn aan de Amerikaanse dollar, daalde tot vrijwel nul. LUNA, dat was ontworpen om als schokdemper te dienen voor het koppelingsmechanisme van de stablecoin, zakte ook van $80 naar ongeveer $0,00002.

De Luna Foundation Guard was sinds begin dit jaar heel veel Bitcoin aan het verzamelen. Deze crypto reserves zouden worden ingezet als de UST stablecoin van zijn koppeling met de dollar zou verliezen.

Toen de stablecoin van zijn koppeling inderdaad verloor, gaf de stichting aan dat het $1,5 miljard aan cryptocurrencies zou gebruiken, inclusief $750 miljoen in BTC om de koppeling van UST te herstellen. De LFG bevestigde later de verkoop van 52.189 Bitcoins in een poging zijn stablecoin te redden.

In een laatste poging verkocht de non-profitorganisatie nog eens 33.206 Bitcoins. Volgens de LFG verminderden dit de reserves tot slechts 313 Bitcoins. Dit terwijl de stichting oorspronkelijke 80.394 BTC tokens bezat.

Helaas waren de maatregelen niet voldoende om de Terra-netwerktokens te stabiliseren. Terraform Labs heeft sindsdien een nieuwe Terra-blockchain gelanceerd met nieuwe LUNA-tokens (en geen native algoritmische stablecoin).

De nieuwe lancering van blockchain is een gewaagde zet voor Terraform Labs CEO Do Kwon. Hij wordt momenteel namelijk geconfronteerd met talloze juridische problemen. Zelfs na de token-airdrop heeft de blockchain nog steeds moeite om te stijgen.

Bitcoin heeft $30.000 teruggewonnen

Toen Terra 80.081 BTC verkocht, maakten investeerders met een Bitcoin-saldo van minder dan 100 van de gelegenheid gebruik om BTC tokens te kopen. Dit is goed terug te zien in de onderstaande tweet.

Ondertussen heeft Bitcoin het niveau van $30.000 teruggewonnen na een tumultueuze maand voor de cryptomarkten. ’s Werelds grootste cryptocurrency was voor het eerst in zijn geschiedenis negen opeenvolgende weken gekelderd. BTC handelt momenteel iets boven $30.551 na stijging van 3,52% in de afgelopen dag.

Bitcoin nieuws

Crypto miners verkopen record aantal Bitcoin Crypto miners verkopen record aantal Bitcoin
Bitcoin, Ethereum en Dogecoin koers stijgen, maar analisten verwachten nieuwe crash Bitcoin, Ethereum en Dogecoin koers stijgen, maar analisten verwachten nieuwe crash
China waarschuwt dat Bitcoin koers naar $0 kan zakken China waarschuwt dat Bitcoin koers naar $0 kan zakken
Meer nieuws

Meest gelezen

Experts: Shiba Inu koers kan tot $4,15 stijgen in 2040 Experts: Shiba Inu koers kan tot $4,15 stijgen in 2040
Deze week vallen er twee cruciale beslissingen in Ripple rechtszaak Deze week vallen er twee cruciale beslissingen in Ripple rechtszaak
Bitcoin, Ethereum en Dogecoin koers stijgen, maar analisten verwachten nieuwe crash Bitcoin, Ethereum en Dogecoin koers stijgen, maar analisten verwachten nieuwe crash
meer meest gelezen

Zoeken

Jouw recente zoekopdrachten