Altcoin, Dogecoin

Tesla CEO Elon Musk niet langer lid van bestuur Twitter

Twitter’s CEO Parag Agrawal heeft aangekondigd dat Elon Musk niet langer zal toetreden tot het bestuur van de social media-gigant.


Complete ommekeer sinds 5 april

Tesla CEO Elon Musk zal niet langer toetreden tot het bestuur van Twitter. Het blijkt uit een eerder vandaag gepubliceerde verklaring van Twitter CEO Parag Agrawal. Agrawal zei in een verklaring het volgende:

“Elon’s benoeming tot het bestuur zou officieel ingaan op 9 april, maar Elon deelde diezelfde ochtend dat hij niet langer zal toetreden tot het bestuur. Ik geloof dat dit het beste is. We hebben en zullen altijd waarde hechten aan de input van onze aandeelhouders, of ze nu in ons bestuur zitten of niet. Elon is onze grootste aandeelhouder en we zullen open blijven staan voor zijn inbreng.”

Het nieuws van vandaag is een complete ommekeer ten opzichte van de aankondiging van vorige week op 5 april. Agrawal was toen ‘verheugd om te delen dat Elon Musk benoemt werd in onze Raad van Bestuur’.

Musk, die de u-bocht niet persoonlijk heeft aangekondigd, zei toen dat hij “ernaar uitkeek om met Parag en het bestuur van Twitter samen te werken om Twitter in de komende maanden aanzienlijk te verbeteren.”


Twitter en Elon Musk

Enkele dagen voordat Musk aanvankelijk werd aangekondigd als het nieuwste bestuurslid van Twitter, kocht de Tesla en SpaceX CEO een belang van 9,2% in het social media platform.

Volgens een SEC indiening kocht Musk 73.486.938 gewone aandelen met TWTR verhandeld op $39,31 (€36,05). Het bracht zijn totale aandelenaankoop op meer dan $2,8 (€2.57) miljard. Die aankoop kwam op zijn beurt vlak na een enquête die hij op Twitter had gehouden over de toewijding van Twitter aan het principe van vrije meningsuiting. Hij vroeg via een Twitter-enquête:

“Vrije meningsuiting is essentieel voor een goed functionerende democratie. Gelooft u dat Twitter zich strikt aan dit principe houdt?”

In totaal werden er meer dan twee miljoen stemmen uitgebracht. Van deze ruim 2 miljoen stemmen, was circa 70% van mening dat Twitter zich niet aan de principes van vrije meningsuiting houdt.

Eerder deze week werd hij gevraagd om het verificatiesysteem van Twitter te verbeteren. Musk beschreef ook cryptocurrency scam bots als het “enige meest vervelende probleem op Twitter.” Over Twitter-verificatie suggereerde Musk dat iedereen die zich aanmeldt voor Twitter Blue, een maandabonnement van 3 dollar, een “verificatiemerkteken zou moeten krijgen.”

Later voegde hij er nog aan toe dat het zelfs een optie zou kunnen zijn om in Dogecoin te betalen. Ondanks Musk’s meest recente Twitter speculatie rond Dogecoin, heeft de beroemde meme cryptocurrency nauwelijks bewogen. Het registreert vandaag een waarde van $0,14 (€0,13). Dit is dezelfde prijs als op de dag dat Musk’s Twitter inzet werd aangekondigd.