tether, USDT
Bitcoin

Tether boekt recordwinst en dat is goed nieuws voor Bitcoin

Tether, de grootste stablecoin-uitgever van de markt, maakte gisteren bekend dat het in het vierde kwartaal van 2023 een recordwinst boekte. Die winst werd vooral gedreven door de rentebetalingen op Amerikaanse staatsobligaties. Volgens het rapport boekte Tether een winst van 2,85 miljard dollar in het laatste kwartaal van 2023.

Maar waarom is dat precies bullish voor Bitcoin?

Het magistrale vierde kwartaal van Tether

“Wat de financiële prestaties betreft bracht het vierde kwartaal een recordbrekende 2,85 miljard dollar aan winst; waarvan 1 miljard dollar aan rentebetalingen op Amerikaanse staatsobligaties kwam. De rest was het gevolg van de stijgende waarde van goud en Bitcoin, die de reserves van het bedrijf vormen”, aldus Tether.

Dat is bullish voor Bitcoin, omdat Tether 15 procent van de winst gebruikt om in Bitcoin te investeren. Die 15 procent ziet dan wel op de operationele winst.

Zodoende kunnen we van Tether weer een behoorlijke Bitcoin-investering verwachten op basis van deze kwartaalcijfers. De “overtollige” reserves van Tether zijn toegenomen met 2,2 miljard dollar naar een totaal van 5,4 miljard dollar.

Met overtollige reserves bedoelt het bedrijf het kapitaal dat ze niet “moeten” hebben om de stablecoins te dekken. Zo is de Tether stablecoin USDT momenteel meer dan 100 procent gedekt.

Tether lijkt er goed voor te staan

Jarenlang heerste er veel onzekerheid om het bedrijf Tether. Volgens velen zou het bedrijf zijn financiën niet op orde hebben en vormde de stablecoin van Tether een gevaar voor de toekomst van de industrie.

Als deze cijfers kloppen, en dat lijkt heel waarschijnlijk, dan heeft Tether nu 5,4 miljard dollar aan overtollige reserves; waarmee met het 4,8 miljard dollar aan leningen en meer dan 98 miljard dollar aan assets mee dekt.

Door de regelmatige Bitcoin-aankopen en de recente beslissing om zich ook op mining te focussen, begint Tether echt een positieve kracht te worden voor de digitale munt. Het is te hopen dat daar geen verandering in komt en Tether die reputatie weet vast te houden.

Handel €10.000 gratis en krijg 10 euro bonus

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Bitcoin of een andere crypto kopen? Grijp dan nu je kans met deze exclusieve aanbieding! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Maak een account bij Bitvavo via de onderstaande knop en ontvang een welkomstcadeau van 10 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties. Meld je nu aan!

Bitcoin nieuws

Bitcoin beleeft slechtste start van oktober ooit, maar herpakt $61.000
Benjamin Cowen waarschuwt: Stijgende werkloosheid kan Bitcoin in bearmarkt houden in Q4 2024
Bitcoin koers daalt terwijl goud stijgt te midden van spanningen: Israël waarschuwt Iran
Meer nieuws

Meest gelezen

Bitvavo voegt razend populaire nieuwe cryptomunt toe aan zijn platform
Bitcoin koers zakt onder $63.000 na opmerkingen van Fed-voorzitter Powell
Deze 4 cryptomunten worden nu massaal opgekocht door whales