Telegram
Altcoin

Tether brengt dollar en goudmunten naar Telegram

Tether, het bedrijf achter de grootste stablecoin van de markt, is van plan om USDT en zijn door goud gedekte munt (XAUT) naar The Open Network (TON) te brengen. Dat is natuurlijk de blockchain die verbonden is met Telegram, een populaire berichten-app met 900 miljoen gebruikers.

Goud en Amerikaanse dollar op Telegram?

De “transparantie-pagina” van Tether liet eerder deze week al zien dat er 10 miljoen dollar aan USDT op de TON blockchain staat. Van die 10 miljoen is ondertussen al 3 miljoen dollar uitgegeven.

Hiermee hoopt Tether natuurlijk om de markt van USDT en XAUT uit te breiden met de bijna 900 miljoen gebruikers van Telegram. Voor de blockchain van Telegram is het ook fantastisch nieuws dat zijn gebruikers nu beschikking over USDT, de grootste stablecoin van de markt.

Tether is een gewilde token als onderpand in DeFi-applicaties. In theorie kan deze samenwerking dus voor het opbloeien van het decentrale financiële ecosysteem van TON zorgen.

Daarnaast kunnen gebruikers van de blockchain nu redelijk eenvoudig investeren in goud via de XAUT token van Tether. Dat kan aantrekkelijk zijn, omdat goud op dit moment aan een (voor zijn doen) gigantische bullrun bezig is.

Tether CEO Paolo Ardoino is enthousiast

Tether CEO Paolo Ardoino is uiteraard enthousiast over het voorstel: “De lancering van USDT en XAUT op TON maakt de naadloze overdracht van waarde mogelijk, waardoor de activiteit en de liquiditeit toenemen terwijl gebruikers een financiële ervaring wordt geboden die zich kan meten met die van het traditionele financiële systeem.”

De TON blockchain is inmiddels behoorlijk gegroeid en kent maandelijks 1,7 miljoen actieve gebruikers. Dat is een groot verschil met de 100.000 van zes maanden geleden.

Met de token gaat het ook goed, want die is vanaf het begin van het jaar met ruim 200 procent gestegen. Dat zijn resultaten waar zelfs een Bitcoin met zijn ~50 procent niet bij in de buurt komt.

Handel €10.000 gratis en krijg 10 euro bonus

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Bitcoin of een andere crypto kopen? Grijp dan nu je kans met deze exclusieve aanbieding! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Maak een account bij Bitvavo via de onderstaande knop en ontvang een welkomstcadeau van 10 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties. Meld je nu aan!

Altcoin nieuws

Hongkong: Worldcoin-project overtreedt privacywetten
80% van alle nieuwe crypto’s op Binance staan in het rood!
Rekt Capital verwacht snel nieuwe ‘hype-cyclus’ voor altcoins
Meer nieuws

Meest gelezen

Crypto-analisten voorspellen: Zó lang duurt het om miljonair te worden met een $1.000 investering in Cardano
XRP’s toekomst: Kan het Solana, Ethereum en zelfs Bitcoin inhalen?
Bitboy: Schikking tussen Ripple en SEC nabij – Verwacht enorme prijsstijging voor XRP