Maak een account op Bitvavo en krijg €10 cadeau!
Bitvavo: Ontvang €10
Welkomstbonus!
In tegenstelling tot andere stablecoin-uitgevers focust Tether (USDT) zich ook op het bedienen van de banklozen. Wereldwijd gaat het volgens de cijfers om ruim 300 miljoen mensen die geen toegang hebben tot financiële dienstverlening.
Met zijn stablecoin probeert Tether mensen te helpen om zichzelf te beschermen tegen de inflatie van hun lokale overheidsmunten.
Paolo Ardoino, de kersverse CEO van Tether, claimt in gesprek met Cointelegraph zelfs dat het helpen van banklozen de voornaamste focus van het bedrijf is. Dat lijkt misschien een tikkeltje overdreven, maar zelfs als deze uitspraak voor 10 procent op waarheid berust zou het mooi zijn.
“USDT is een tool die mensen helpt op plekken die vergeten zijn door de bankenindustrie. Deze 300 miljoen mensen zijn niet interessant voor de bankenindustrie. Dit zijn fantastische mensen, maar ze kunnen geen bankrekening krijgen, omdat ze te arm zijn om geld op te leveren voor de banken”, zo vertelt Ardoino.
Door de gigantische inflatie in veel derdewereldlanden moeten mensen gedwongen op zoek naar alternatieve vormen van geld. Bitcoin kan daarin een deel van de oplossing vormen, maar Tether werkt misschien nog wel beter.
Het is immers duur om Bitcoin te versturen en ontvangen, terwijl dat voor Tether niet geldt en mensen daarmee (via de Amerikaanse dollar) ook redelijk beschermd zijn tegen inflatie. Als voorbeeld noemt Ardoino Argentinië op, waar de nationale valuta 98 procent van zijn waarde verloor ten opzichte van de Amerikaanse dollar.
Toch blijft het de vraag in hoeverre Tether hier helemaal eerlijk is over zijn missie. Natuurlijk is het mooi dat het bedrijf mensen in dit soort landen kan helpen in hun strijd tegen de inflatie, maar vergeet niet dat Tether jaarlijks miljardenwinsten binnenhaalt.
Tether heeft ondertussen een market cap van meer dan 100 miljard dollar en dankzij de hoge rentes op Amerikaanse staatsobligaties verdienen ze daar enorm op.
Door de renteverhogingen van de Amerikaanse centrale bank zijn die rentes opgelopen tot ~5 procent op jaarbasis. Met een market cap van 100 miljard dollar zorgt dat alleen al voor een jaarinkomen van ongeveer 5 miljard dollar.
Daar zullen ze bij Tether toch stiekem wat meer op gefocust zijn dan het helpen van de 300 miljoen mensen zonder bankrekening. Maar dat neemt nog steeds niet weg dat het mooi is dat Tether hier een handje bij kan helpen.
Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Bitcoin of een andere crypto kopen? Grijp dan nu je kans met deze exclusieve aanbieding! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.
Maak een account bij Bitvavo via de onderstaande knop en ontvang een welkomstcadeau van 10 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties. Meld je nu aan!
Wat kunnen we van de enorme markt voor stablecoins verwachten in 2025? Gaat de marktwaarde hiervan nog verder groeien?
Ripple lanceert RLUSD stablecoin voor DeFi-markt, met focus op stabiliteit en institutioneel gebruik. Marktaandeel groeit in competitieve stablecoin-markt.
Tether en andere stablecoins worden verwijderd van Coinbase Europe. Lees meer over de impact van de nieuwe Europese regelgeving op crypto exchanges.
Robert Kiyosaki waarschuwt voor een financiële crisis en adviseert beleggingen in goud, zilver en Bitcoin. Ontdek zijn visie en tips.
Bitcoin zakt naar $95.000 na Fed-uitspraak, maar miners investeren miljarden. Is dit een tijdelijke correctie of een nieuwe trend?
XRP koers bereikt $2,52 na RLUSD-lancering. Analist voorspelt uitbraak naar $5 dankzij Bollinger Bands en bullish flagpatroon.