Tether coin
Stablecoin

Tether CEO slaat keihard terug naar Ripple CEO Brad Garlinghouse

Gisteren kwam het nieuws naar buiten dat Brad Garlinghouse, de CEO van Ripple, een zogenaamde aanval van de Amerikaanse overheid op Tether (USDT) zag plaatsvinden. Nu reageert de CEO van Tether en hij is keihard in zijn reactie:

“Een ongeïnformeerde CEO die aan het roer staat bij een bedrijf dat wordt onderzocht door de SEC, lanceert een stablecoin die met ons concurreert en verspreidt angst over USDT.”

Paolo Ardoino praat ons bij over Tether

“Ik zal u een update geven over de veiligheid van het Tether USDT ecosysteem.

USDT is de meest gebruikte stablecoin ter wereld, met honderden miljoenen gebruikers in voornamelijk opkomende markten en ontwikkelingslanden.

Hele gemeenschappen in deze regio’s zijn unbanked, achtergelaten door het traditionele banksysteem, omdat ze te arm zijn om interessant te zijn als klanten. Zij gebruiken USDT dagelijks als hun betaal- en spaarrekening”, aldus een duidelijke Ardoino.

Dan gaat hij verder over de missie van Tether, die erop gericht is op het laten profiteren van de gehele gemeenschap van een veilig wereldwijd financieel ecosysteem.

Tether heeft volgens Ardoino al meerdere malen bewezen een excellente stablecoin te zijn. De munt houdt al jaren zijn koppeling met de Amerikaanse dollar, heeft extreem liquide reserves, de beste beheerpartijen en voldoet aan de regels.

Mainstream kranten publiceren dit niet

Dan komen we bij een gedeelte waarin Ardoino claimt dat mainstream-media bepaalde zaken die hij vertelt nooit willen publiceren. “De echte feiten laten zien hij Tether USDT de transparantie van blockchain technologie gebruikt en met wereldwijde wetgevers werkt om aan alle voorwaarden te voldoen”, aldus Ardoino.

Tether stablecoins zouden de OFAC/SDN lijsten respecteren. Het bezit over een hoog opgeleid intern onderzoeksteam om de markten te monitoren. Tether kent een samenwerking met Chainalysis voor het monitoren van de blockchains.

Sinds de oprichting werkte Tether met 124 wetshandhavingsinstanties in meer dan 40 landen. Tether blokkeerde meer dan 1,3 miljoen dollar aan transacties sinds de oprichting, meestal in verband met oplichting, hacks en het witwassen van geld.

Tether werkte op vrijwillige basis mee aan 198 verzoeken van wetshandhavers om wallets te blokkeren de afgelopen 12 maanden, 339 stuks in de afgelopen 3 jaar. In samenwerking met de Amerikaanse wetshandhavers blokkeerde het meer dan 639 miljoen dollar aan transacties.

Door over dit soort data te spreken hoopt Ardoino te laten zien dat Tether te vertrouwen is voor mensen. Wat denk jij? Kunnen we de stablecoins van Tether vertrouwen?

Handel €10.000 gratis en krijg 10 euro bonus

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht XRP of een andere crypto kopen? Grijp dan nu je kans met deze exclusieve aanbieding! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Maak een account bij Bitvavo via de onderstaande knop en ontvang een welkomstcadeau van 10 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties. Meld je nu aan!

Stablecoin nieuws

Kraken overweegt verwijdering van USDT in de EU vanwege MiCA regelgeving
Integratie van Oobit mobiele app stroomlijnt Tether-transacties op The Open Network (TON)
Ripple CEO waarschuwt: ‘Amerikaanse actie tegen Tether kan grote crypto-crisis teweegbrengen’
Meer nieuws

Meest gelezen

Crypto-analisten voorspellen: Zó lang duurt het om miljonair te worden met een $1.000 investering in Cardano
Bekende Nederlandse crypto analist verkoopt al zijn Bitcoin – Dit is waarom
Nieuwe CPI-cijfers vandaag om 14.30: Dit staat de Bitcoin koers te wachten