Tether coin
Stablecoin

Tether geeft $610 miljoen schuldfinanciering uit aan de Bitcoin-miner ‘Northern Data’

Eén van de meest prominente financiële instellingen in Zwitserland, de St.Galler Kantonalbank (SGKB), heeft onlangs aangekondigd dat ze een opmerkelijke stap zetten in de wereld van cryptocurrencies. Deze gevestigde bank, die bekendstaat als een van de grootste in het land, opent nu de deuren voor haar klanten om te handelen in Bitcoin en Ethereum.

Digitale activadiensten aanbieden

Op 1 november maakten SGKB en de wereldwijd gerenommeerde SEBA Bank gezamenlijk bekend dat ze de handen ineen slaan om hun klanten een uitgebreid scala aan digitale activadiensten aan te bieden. Na een succesvolle testperiode eerder in 2023, wordt deze innovatieve cryptoservice direct beschikbaar gesteld aan geselecteerde SGKB-klanten.

Aanvankelijk zullen Bitcoin en Ethereum worden ondersteund, maar SGKB heeft ambitieuze plannen om het aanbod uit te breiden naar andere cryptocurrencies, op basis van de wensen en behoeften van hun klanten.

St.Galler Kantonalbank, opgericht in 1868, heeft een indrukwekkende geschiedenis als een toonaangevende Zwitserse regionale bank die een breed scala aan financiële diensten aanbiedt, waaronder retail- en commercieel bankieren, evenals particulier en institutioneel bankieren. Met een beheerd vermogen van 53,6 miljard Zwitserse frank ($58,9 miljard) aan het einde van 2022, heeft SGKB zich gevestigd als de vijfde grootste bank in Zwitserland.

Belangrijke mijlpaal voor bank

De recente samenwerking tussen SGKB en SEBA markeert een mijlpaal in de geschiedenis van de bank, aangezien ze voor het eerst de wereld van digitale activa betreden. Hun doel is om hun bankklanten naadloos toegang te bieden tot cryptocurrencies als onderdeel van hun beleggingsportefeuilles.

Falk Kohlmann, hoofd van de marktdiensten van SGKB, drukte zijn enthousiasme uit over deze nieuwe ontwikkeling, waarbij hij het volgende verklaarde:

Wij zijn verheugd om een selecte groep klanten toegang te bieden tot digitale activa en de digitale economie. Dankzij onze samenwerking met SEBA Bank hebben we een eenvoudige start gemaakt, waardoor we kunnen leren en groeien, rekening houdend met de behoeften van onze klanten. We hebben er het volste vertrouwen in dat de digitale activa van onze klanten veilig zijn ondergebracht bij een professionele en gecertificeerde aanbieder met uitgebreide expertise in dit domein.

SGKB & Crypto in Zwitserland

De partner van SGKB in de wereld van cryptocurrencies, SEBA, is een wereldwijde bank die gereguleerd wordt door Zwitserland en gespecialiseerd is in het beheer, investeren en bewaren van cryptocurrencies, non-fungible tokens en andere digitale activa. Nadat ze in 2019 een bankvergunning verkregen van de Zwitserse financiële toezichthouder, zijn ze actief bezig geweest met het aanbieden van cryptodiensten aan vooraanstaande particuliere en retailbanken, waaronder LGT Bank Liechtenstein en Bank Julius Baer.

Het Zwitserse crypto-landschap heeft zich snel ontwikkeld, met tal van lokale banken die cryptocurrency-diensten omarmen. In september 2023 lanceerde Dukascopy Bank, een erkende Zwitserse bank, officieel haar eigen cryptodiensten, waaronder marginale handel en online retailbankrekeningen.

De directeur van Dukascopy Bank benadrukte het belang van cryptocurrencies in de moderne wereld, en verklaarde: “Wij zijn ervan overtuigd dat cryptocurrencies een blijvende rol zullen spelen in de hedendaagse wereld. Het aanbieden van crypto-gerelateerde diensten via een gereguleerde bank voegt aanzienlijke waarde toe aan de gehele cryptocurrency-industrie.”

Stablecoin nieuws

Tether domineert 70% van de markt voor stablecoins
Rusland debuteert met grensoverschrijdende betalingen in Tether
Stablecoin bedrijf Tether bezit voor 2,4 miljard dollar aan Bitcoin
Meer nieuws

Meest gelezen

Enorme prijsstijging: Cryptomunt schiet 75% omhoog na grote aankondiging
Zoveel geld zou je nu hebben als je begin dit jaar voor 2000 euro aan Bitcoin had gekocht
Deze nieuwe Cryptomunt Steeg in korte tijd met 7.000%