Altcoin

Tether haalt Ripple’s XRP-token opnieuw in

Tether (USDT) heeft in termen van marktkapitalisatie Ripple’s XRP-token wederom ingehaald. Hierdoor is USDT momenteel de op-2-na-grootste cryptocurrency.


Op één-na-grootste altcoin

Eerder wist Tether XRP al in mei dit jaar in te halen. Dit duurde destijds echter niet zo lang, waardoor XRP snel al de 3e plek kon heroveren. Tether is momenteel na Bitcoin (BTC) en Ethereum (ETH) de grootste cryptocurrency en na ETH de grootste altcoin.

Dit komt omdat USDT momenteel ruim $13,4 miljard aan marktkapitalisatie heeft weten te bereiken. Ripple’s XRP-token heeft momenteel een marktkapitalisatie van ruim $13,1 miljard, waardoor op het circa $300.000 verliest van USDT.


Stijging marktkapitalisatie

Toch is de marktkapitalisatie van beide cryptocurrencies sinds mei dit jaar aanzienlijk gestegen. Zo lag de marktkapitalisatie van XRP op circa $8.6 miljard destijds en USDT op circa $8.8 miljard.

Volgens een vertegenwoordiger van Ripple zou hun cryptocurrency echter niet met stablecoins concurreren, waardoor zij deze niet meenemen in hun berekeningen. Emi Yoshikawa, senior director bij Ripple, heeft aangegeven dat zij geloven dat diverse stablecoins en CBDC’s een synergie zullen creëren door op liquiditeitsproblemen te reageren met onafhankelijke crypto-activa, zoals XRP.


Groei stablecoins

Stablecoins hebben over het algemeen gedurende dit jaar een mooie groei meegemaakt. Niet alleen Tether plukt hier de vruchten van, maar bijvoorbeeld ook de Binance USD (BUSD), of de USD Coin (USDC). Beide partijen hebben over het afgelopen jaar belangrijke mijlpalen weten te halen. Dit komt door de wereldwijde groeiende vraag naar stablecoins.

Stablecoins brengen dan ook een aantal voordelen met zich mee. Zo zijn deze altcoins ontworpen om een digitale weergave te kunnen bieden aan fiat-valuta’s (denk hierbij aan de euro of de dollar). Deze altcoins worden vervolgens aan deze fiat-valuta’s gekoppeld op een schaal van één-op-één. Zo is 1 Tether bijvoorbeeld gelijk aan 1 Amerikaanse dollar.

Tether heeft onlangs een belangrijke mijlpaal bereikt, namelijk een hoger dagelijkse overdrachtwaarde dan zowel Bitcoin (BTC) als PayPal. Wil jij hier meer over weten? Klik dan hier om naar het betreffende artikel te gaan.