Goud, gold
Stablecoin

Tether lanceert goudgedekte stablecoin die aan de dollar gekoppeld is

Tether introduceert een goudgedekte stablecoin die gekoppeld is aan de Amerikaanse dollar. Volgens de uitgever is dit de eerste “tethered asset.” De nieuwe munt, genaamd Alloy (aUSDT), kan worden gecreëerd op het nieuwe platform Alloy by Tether.

Tether lanceert Alloy

Volgens het bedrijf zal Alloy worden gedekt door Tether Gold (XAUt), een token dat eigendom van fysiek goud vertegenwoordigt, maar gekoppeld blijft aan de Amerikaanse dollar. De nieuwe token is per definitie een synthetische dollar, ontworpen om de waarde en functionaliteit van de Amerikaanse dollar na te bootsen zonder directe dekking.

In een online bericht legt Alloy uit dat “tethered assets” digitale tegoeden zijn die “de referentieprijs van een ander activum proberen te volgen via verschillende stabilisatiemechanismen.”

Daarnaast verklaarde het bedrijf: “Alloy biedt lange termijn houders de mogelijkheid om blootstelling aan goud te behouden, terwijl ze tegelijkertijd een aan de dollar gekoppelde Tethered Asset verkrijgen voor betalingen en dagelijkse economische transacties.”

Stabiliteit en flexibiliteit met aUSDT

In hetzelfde bericht zei de organisatie dat er op het platform andere “tethered assets” kunnen worden gecreëerd, waaronder producten die rendement opleveren.

De synthetische dollar kan worden gecreëerd door XUSDT te storten via een smart contract en prijsorakels. Dit stelt gebruikers in staat om transacties uit te voeren met aUSDT terwijl ze hun goudgedekte Tether-tegoed behouden. Volgens Tether CEO Paolo Ardoino zal Alloy by Tether later dit jaar deel gaan uitmaken van een platform voor de tokenisatie van echte activa.

Stablecoin nieuws

EURC stablecoin komt naar Base – Wat betekent dit precies?
Bitstamp haalt Euro Tether van de beurs om te voldoen aan MiCA-regelgeving
Tether geeft interessante hint over einde Bitcoin bullmarkt
Meer nieuws

Meest gelezen

ChatGPT voorspelt: Zo hoog kan de XRP koers stijgen als Ripple de rechtszaak wint
Zware Amerikaanse recessie op komst – Wat betekent dit voor de Bitcoin koers?
Waarom de Bitcoin koers de komende maanden hard zal gaan stijgen