Tether
Stablecoin

Tether onthult mining-software om efficiëntie en capaciteit te vergroten

De ontwikkelaars van Tether hebben plannen om baanbrekende JavaScript-bibliotheken uit te brengen die speciaal zijn ontworpen om het verzenden van opdrachten en signalen naar Bitcoin (BTC) mining-hardware te vereenvoudigen. Deze hardware omvat onder andere WhatsMiner, AvalonMiner en Antminer.

Bepaalde delen van mining-software wellicht op open-souceplatforms

In een bericht dat gedeeld werd op X (voorheen bekend als Twitter) door Paolo Ardoino, de Chief Technology Officer van zowel Bitfinex als Tether, werd onthuld dat in de toekomst bepaalde delen van de mining-software mogelijk beschikbaar zouden kunnen worden gesteld op open-sourceplatforms. Het voornaamste doel van de Tether BTC-miningsoftware is om het efficiënte beheer van miningcapaciteit te bevorderen, wat leidt tot meer doeltreffende operaties.

Ardoino benadrukte zijn rol als een significante medewerker aan Moria, een orchestratie-tool voor miningbedrijven, en legde uit dat alle recente ontwikkelingen tot stand zijn gebracht met behulp van de Holepunch-technologie.

De Moria-functionaliteit

Eerder deelde Ardoino inzichten over de functionaliteit van Moria. Dit miningnstrument maakt communicatie tussen onderdelen binnen het BTC-miningecosysteem mogelijk, wat interacties mogelijk maakt via gestroomlijnde, veilige, veerkrachtige en kostenefficiënte methoden.

Ardoino legde uit dat iedere miner een uniek paar openbare/privésleutels zou hebben, waardoor versleutelde en veilige gegevensstromen mogelijk worden gemaakt via hypercores en het ontvangen van commando’s via hyperswarms. Deze aanpak vermindert de complexiteit van de firewallconfiguratie, verbetert de weerstand tegen storingen, maakt eenvoudige replicatie tussen locaties mogelijk en zorgt voor een gevoel van verbeterde onderhoudbaarheid en modulariteit in vergelijking met eerdere pogingen.

Ondanks juridische uitdagingen en regelgevende maatregelen blijft Tether betrokken bij de cryptocurrency-miningsector.

Investering in energieproductie en duurzame BTC-mining

Na de intentie te hebben geuit om een deel van de maandelijkse winst te besteden aan de aankoop van BTC, kondigde het bedrijf zijn investering aan in energieproductie en duurzame BTC-mining in Uruguay, in samenwerking met een lokaal bedrijf.

Uruguay staat bekend om zijn solide infrastructuur als slot in de hernieuwbare energie sector. Dankzij overvloedige natuurlijke hulpbronnen komt bijna 100% van de elektriciteit uit hernieuwbare bronnen.

Stablecoin nieuws

Dreigt Tether zijn koppositie in de stablecoin-markt te verliezen aan USDC?
Tether Holdings boekt recordnettowinst en verhoogt vermogen aanzienlijk
USDC van Circle overtreft Tether’s USD in aantal transacties
Meer nieuws

Meest gelezen

JPMorgan slaat alarm: Grote zorgen over toekomst cryptomarkt
Waarom is de cryptomarkt zo hard onderuit gegaan?
Experts bezorgd na verlies van Ripple in rechtszaak tegen SEC