Newsbit

court

Tether steunt podcaster in zaak tegen Craig Wright

court

Craig Wright, de bedenker van Bitcoin SV (BSV), is opnieuw onderwerp van gesprek binnen de crypto-community. De Australiër klaagde onlangs podcaster Peter McCormack aan voor smaad. Naar aanleiding daarvan liet Tether via Twitter weten dat het de proceskosten van podcaster op zich wil nemen.


“Tether wijst Satoshi-claims af”

Stuart Hoegner, hoofdadvocaat van Tether en Bitfinex, liet in een serie tweets weten dat Tether bereid is om de podcaster van ‘What Bitcoin Did‘ te ondersteunen in zijn rechtsproces. Volgens hem behoort Tether tot de meerderheid binnen de crypto-community die niet gelooft in Wright’s claims dat hij Bitcoin-schepper Satoshi is:

“Craig Wright’s claims Satoshi te zijn, worden door velen niet geloofd. Tether gelooft ze die claims evenmin. Wright heeft vele kansen gehad om te bewijzen dat hij Satoshi is en hij heeft dat niet op definitieve wijze gedaan. Wij staan daarom met genoegen achter Peter McCormack in zijn rechtszaak die voor het Britse Hooggerechtshof is gebracht door Wright.”

De advocaat zegt bovendien dat het bedrijf niet bang is om “the long game” te spelen. Hiermee stapelen de problemen zich op voor de Australische Wright, die herhaaldelijk heeft beweerd de ontwerper van Bitcoin te zijn. Toch is het niet aannemelijk dat hij daadwerkelijk Satoshi is, zoals Hoegner meldt. Verschillende verzoeken tot bewijs leverden niets op. De Australiër kwam bovendien meermaals met vals bewijs dat alleen maar meer scepsis veroorzaakte. Bovendien claimde hij recent tijdens een conferentie dat Satoshi hem geplagieerd had voor het Bitcoin white paper, waarna hij zichzelf twijfelend verbeterde.

In een andere rechtszaak staat de BSV-oprichter nog altijd tegenover de nabestaanden van David Kleiman. De familie van de overleden programmeur claimt namelijk recht te hebben op de helft van Wright’s vermeende Bitcoin-wallet met 1 miljoen BTC. Volgens Wright zijn deze coins allemaal gemined door hemzelf en Kleiman in de begindagen van Bitcoin. Niettemin verklaarde hij vorige week niet genoeg tegoed te hebben om de familie het bedrag van circa $4,5 miljard te vergoeden. Dit leidde in de crypto-community wederom tot gefronste wenkbrauwen. Volgens velen is het het zoveelste bewijs dat Wright’s Satoshi-beweringen onzin zijn.


‘CZ Binance’ belooft ook te helpen

Behalve Tether, het bedrijf dat stablecoin USDT uitgeeft, hebben anderen uit de community ook hun steun beloofd aan podcaster McCormack. Onlangs verwijderde de aangeklaagde een tweet, waarin hij aan Wright beloofde:

“Ik heb al mijn bezit bij elkaar opgeteld – huis, auto, Bitcoin, kleren, Metallica-platen. Ik denk dat ik wel £250.000 bij elkaar krijg. Dat zal ik je allemaal geven, je betaalt geen proceskosten. Ik zal buigen voor het CSW-altaar [initialen van Craig Steven Wright, red.] als je me $1 in Bitcoin stuurt van het Genesis-block.”

Het lijkt er nu op dat McCormack het proces met vertrouwen tegemoet kan zien. Zijn financiële schade zal door Tether worden betaald. Daarnaast beloofde Binance-CEO Changpeng Zhao $10.000 in BNB te doneren voor advocatenkosten. Bovendien schreef ‘CZ’ op Twitter dat hij een fonds wil beginnen voor mensen die door Craig Wright worden aangeklaagd. Volgens hem pikt de zelfbenoemde Bitcoin-uitvinder mensen uit die dure proceskosten niet kunnen betalen. In de bijgevoegde poll geeft 65% van de stemmers aan te willen inleggen voor een dergelijk fonds.


Gerelateerd Nieuws

Scroll to Top