Stablecoin

Tether verslaat Ripple en betreedt de Top 3

Mede door het drukken van miljoenen nieuwe USDT tokens in de afgelopen maanden, is de stablecoin nu de op twee na grootste cryptocurrency ter wereld. Tether heeft nu een totale marktwaarde van bijna $9 miljard en heeft Ripple hiermee ingehaald.

Top 4 cryptocurrencies – Bron: CoinMarketCap

De groei van Tether

Tether, wat een stablecoin is die gekoppeld is aan de Amerikaanse dollar, is de laatste tijd druk geweest om te kunnen voldoen aan de groeiende vraag van handelaren in hun USDT token. Het drukte alleen in april al meer dan 1,5 miljard USDT tokens bij.

Vervolgens drukte Tether in de eerste week van mei nog eens 500 miljoen nieuwe tokens bij. Ook in de rest van deze maand zien we dat Tether tokens blijft bijdrukken. Gegevens van Whale Alert schetsen regelmatig enorme hoeveelheden aan tokens die worden bijgedrukt.

Het is dus wel duidelijk dat deze enorme hoeveelheid nieuwe tokens ervoor hebben gezorgd dat Tether de plek van Ripple heeft overgenomen als op 2 na grootste cryptomunt. Op het moment van schrijven ligt de marktkapitalisatie van USDT rond de $8,81 miljard, terwijl de totale waarde van XRP rond de $8,80 miljard ligt.

Totale marktwaarde van Tether – Bron: CoinMarketCap

Een record aantal transacties

Afgezien van de stijging in termen van totale marktwaarde, heeft Tether ook een indrukwekkend aantal transacties geregistreerd.

Volgens gegevens van Glassnode werden er in het begin van dit jaar, op 27 januari maar 27.000 transacties per dag gedaan. Nu, een half jaar later worden er meer dan 157.000 transacties per dag afgerond met de stablecoin.

Tether transacties – Bron: Glassnode

Ripple verliest terrein

Terwijl Tether dus een enorme opmars maakt lijkt Ripple steeds meer in de vergetelheid te raken. Al tijden lang presteert XRP ondermaats. Investeerders lijken langzaam uitgekeken te raken op de munt. Mede doordat het bedrijf te weinig doet om zijn community tevreden te houden.

Het bedrijf is gefixeerd op het sluiten van partnerschappen met grote instellingen en banken maar hoe haar XRP token hier precies in past is nog maar de vraag.

Ripple zal dus moeten vechten voor haar top 3 notering nu Tether in opmars is. Een nieuwe periode van volatiliteit zou kunnen zorgen dat de munt weer opleeft, maar de vraag blijft altijd wanneer dat zal plaatsvinden. Vaak is het namelijk zo dat wanneer de XRP koers begint te vliegen het een enorme stijging meemaakt.