Stablecoin Nieuws

Stablecoin Nieuws

Tether zet 39 Ethereum-adressen op zwarte lijst

39 verschillende Ethereum (ETH)-adressen zijn door Tether (USDT) op een zwarte lijst gezet. Gezamenlijk bezitten deze ETH-adressen circa $46 miljoen in USDT. 24 van de 39 adressen bevatten elk minstens $5.5 miljoen aan USDT-waarde.


Wat doet zo’n zwarte lijst?

Wanneer zo’n crypto-adres wordt toegevoegd aan een zwarte lijst, kunnen deze adressen in dit geval geen Tether-transacties meer uitvoeren, of dit nou versturen of ontvangen is. Het gevolg is dat de USDT-munten die op deze adressen staan, worden bevroren.

Naar verluidt draagt Tether regelmatig een handje bij aan onderzoeken van diverse wetshandhavingsinstanties. Door dergelijke accounts te blokkeren, helpt Tether slachtoffers van onder andere hacks. Wanneer na onderzoek blijkt waar de gestolen Tether vandaan komen, wordt dit naar de rechtmatige gebruiker teruggeboekt. Mocht een account onterecht geblokkeerd zijn, dan wordt dit uiteraard ook weer teruggedraaid.


Puur voorzorgsmaatregelen

Voornamelijk worden de accounts geblokkeerd wegens voorzorgmaatregelen en dit gebeurt niet zonder dat er een groot vermoeden is van bijvoorbeeld oplichting.

Dit soort acties roepen binnen de crypto-wereld echter ook enorme vragen op. Op deze manier wordt de decentralisatie dat binnen de crypto-wereld een enorm belangrijk punt is in groot gevaar gebracht. Dergelijke acties roepen dan ook weerstand op, tegen in dit geval stablecoins. Alhoewel niet iedere stablecoin centraal beheerd wordt, lijkt het erop dat een groot deel van alle stablecoins via een centrale organisatie beheerd wordt. Iets waar veel kritiek op wordt geleverd door mensen vanuit de crypto-wereld. Of dit in de (nabije) toekomst echter verandert zal worden is niet bekend.


Zoeken

Jouw recente zoekopdrachten