Altcoin Nieuws

Altcoin Nieuws

Tezos prijs stijgt met 11 procent na Zwitserse aankondiging

Door de aankondiging van nieuwe samenwerkingen, is de XTZ token van Tezos de afgelopen dag met 11% omhooggeschoten.


De Tezos prijs stijgt met 11 procent

De Tezos koers is in de afgelopen 24 uur met meer dan 11 procent gestegen. Daarmee bereikte de token zijn hoogste punt in 12 weken tijd. De prijs steeg vandaag even tot een hoogtepunt van $4,50 voordat hij iets terugzakte naar een prijs van $4,23. Tezos is nu de 42e grootste cryptomunt ter wereld met een marktkapitalisatie van $3,65 miljard.

XTZ 4-uurs grafiek – Bron: Tradingview

De prijsstijging komt nadat een groep in Zwitserland gevestigde Crypto Finance Group, InCore Bank en Inacta, de Tezos blockchain hebben uitgekozen als nieuwe partner. Zij moeten digitale financiële producten gaan leveren.

De samenwerking leidde tot de ontwikkeling en introductie van een nieuwe Tezos tokenstandaard voor activa tokenisatie, genaamd “DAR-1”. Dit is gebaseerd op de bestaande Tezos FA2-tokenstandaard. Het maakt smart contract functionaliteit mogelijk die nodig is om de activiteiten op de financiële markten te ondersteunen. Deze tokenstandaard variëert van het witwassen van geld tot vermogensbeheer.


Wat is Tezos?

Tezos werd gelanceerd in 2018 en is een proof-of-stake (PoS) platform waarmee ontwikkelaars gedecentraliseerde applicaties kunnen maken op basis van smart contracten. Ook is Tezos actief in de wereld van gedecentraliseerde financiën (DeFi) en niet-vervangbare tokens (NFT’s).

In een gezamenlijke verklaring zeiden de nieuwe Zwitserse partners dat de belangrijkste reden dat ze voor Tezos kozen, was omdat het on-chain upgrades mogelijk maakt zonder het netwerk te verstoren of te splitsen.

InCore Bank kondigde ook aan dat het de eerste B2B-bank in Zwitserland zou worden die Tezos handels-, opslag- en stakingsdiensten van institutionele kwaliteit. Daarnaast gaat het haar institutionele klanten nieuwe producten aanbieden die rendement opleveren.

Zoeken

Jouw recente zoekopdrachten