Blockchain,, Trending

The Wharton School ontwikkelt online crypto en blockchain cursus

De Wharton School, onderdeel van de University of Pennsylvania, heeft een online programma geïntroduceerd. Dit programma behandeld financiële technologieën, inclusief digitale valuta’s en de blockchain-technologie.


Fintech: fundamenten en toepassingen van financiële technologieën

Het nieuwe online programma heeft de naam fintech: fundamenten en toepassingen van financiële toepassingen gekregen. Het programma bevat meerdere lezingen en casestudy’s over financiële onderwerpen als betalingen, cryptocurrency, blockchain, crowd funding en meer.


Sprekers

Naast dat er universitaire docenten lesgeven in het programma, doen ook diverse sprekers van toonaangevende financiële bedrijven mee aan het programma. Zo zouden er sprekers van de betalingsverwerker Square en beleggingsadviesbureau Vanguard deelnemen.


Reeks onderwijsinstellingen

Volgens een vertegenwoordiger van de universiteit is het programma een onderdeel van de veelzijdige benadering vanuit de universiteit tegenover fintech onderwijs. Onlangs heeft de universiteit een nieuw centrum opgericht, dat zich focust op het doen van onderzoek naar financiële technologieën.

Door dit programma toe te voegen sluit The Wharton School zich aan bij een reeks van onderwijsinstellingen, verdeeld over de hele wereld, die de nieuwe blockchain- en fintech-technologieën al in hun leerplannen hebben geïntroduceerd. Hiermee wordt de nieuwe technologie steeds toegankelijker gemaakt.