Bitcoin Nieuws

Bitcoin Nieuws

Toerisme in El Salvador met 30% gestegen sinds acceptatie van Bitcoin

De goedkeuring door El Salvador van Bitcoin als wettig betaalmiddel heeft opmerkelijk veel goeds veroorzaakt voor het land. Niet alleen het bruto binnenlands product (BBP), maar ook de lokale ontwikkeling van het toerisme steeg aanzienlijk.


Groei door acceptatie Bitcoin wet

Volgens de Salvadoraanse minister van Toerisme, Morena Valdez, is de toeristenindustrie in El Salvador sinds de goedkeuring van de Bitcoin wet in september 2021 met meer dan 30% gestegen.

  • “We hebben een peiling gehouden om de activiteiten te controleren voor zowel voor als na de Bitcoin. De toeristische sector groeide in november en december. De sector is met meer dan 30% gestegen”, Aldus Valdez maandag in een interview met het lokale persbureau El Salvador News English.

Valdez zei dat de acceptatie van Bitcoin in El Salvador het aantal toeristenbezoeken positief heeft beïnvloed. Het aantal toeristen uit de Verenigde Staten is toegenomen. Vóór de intreding van de Bitcoin wet kwam de meerderheid van de bezoekers uit buurlanden. Nu komt maar liefst 60% van de toeristen uit de Verenigde Staten volgens Valdez.


Wil jij Bitcoin verhandelen op 1 van de grootste en meest betrouwbare exchanges ter wereld? Klik hier en ga naar KuCoin.


Groei van het toerisme overtreft verwachtingen

De minister voegde eraan toe dat de groei van het toerisme in El Salvador de verwachtingen van de regering heeft overtroffen. El Salvador heeft 1,4 miljoen toeristen gezien in plaats van de 1,1 miljoen die het had verwacht.

“We hadden 800.000 dollar aan deviezen verwacht, maar we kregen meer dan 1.400 miljoen dollar aan inkomsten in vreemde valuta”.

Aldus Valdez.

Het nieuws komt kort nadat de Salvadoraanse president Nayib Bukele aankondigde dat het BBP van El Salvador in 2021 met 10,3% groeide. De export van het land, een belangrijke motor van economische groei, is in januari 2022 ook met 13% gestegen.

Bitcoin nieuws

Dit is waarom de Bitcoin en Ethereum koers crashen Dit is waarom de Bitcoin en Ethereum koers crashen
Bitcoin ziet er heel bearish uit onder de 22.500 dollar Bitcoin ziet er heel bearish uit onder de 22.500 dollar
Australiërs kunnen bij 175 pompstations benzine kopen met crypto Australiërs kunnen bij 175 pompstations benzine kopen met crypto
Meer nieuws

Meest gelezen

Proof-of-Work fork van Ethereum stort enkele weken voor de Merge met 62% omlaag Proof-of-Work fork van Ethereum stort enkele weken voor de Merge met 62% omlaag
Bitcoin en altcoins dippen na publicatie Fed Minutes Bitcoin en altcoins dippen na publicatie Fed Minutes
Ethereum koers doorbreekt $2000 in aanloop naar de Merge Ethereum koers doorbreekt $2000 in aanloop naar de Merge
meer meest gelezen

Zoeken

Jouw recente zoekopdrachten