Regulatie Nieuws

Regulatie Nieuws

Toezichthouder Californië onderzoekt crypto-renterekeningen

De Californische afdeling van financiële bescherming en innovatie heeft consumenten nu gewaarschuwd om uiterst voorzichtig om te gaan met rentedragende crypto-activarekeningen.

Onderzoek naar overtreden wetten

Momenteel worden diverse aanbieders van crypto gerelateerde renterekeningen door de toezichthouder onderzocht. In het onderzoek wordt bepaald of ze eventueel wetten overtreden die onder de jurisdictie van het ministerie vallen.

Het lijkt er op dat dergelijke aanbieders van deze renterekeningen niet onder dezelfde regels vallen als banken en kredietverenigingen. Dit brengt mogelijke risico’s met zich mee. Het ministerie meldde het volgende:

Het ministerie waarschuwt alle consumenten en investeerders in Californië dat veel aanbieders van crypto-renterekeningen mogelijk niet voldoende hebben bekendgemaakt over de risico’s waarmee klanten worden geconfronteerd wanneer ze crypto-activa op deze platforms storten. Consumenten worden daarom aangemoedigd om uiterste voorzichtigheid te betrachten alvorens te reageren op verzoeken om investeringen of financiële diensten.

Verstrekken van niet-geregistreerde effecten

Ook wordt er onderzoek uitgevoerd om erachter te komen of enkele aanbieders van crypto-renterekeningen niet-geregistreerde effecten hebben verstrekt.

De waarschuwing komt als een reactie op aanbieders van crypto-renterekeningen, zoals Celsius Network en Voyager Digital, die beide activa van klanten opsluiten. Dit omdat ze kampen met ernstige liquiditeitsproblemen in het midden van een crypto-bearmarkt. Deze fondsen zijn inmiddels al weken opgesloten zonder enige verduidelijkingen.

Wel is er door Voyager een herstelplan gemaakt voor een herstructurering na het officiële faillissement. Iedereen die geld verschuldigd is van het bedrijf zal een combinatie van Voyager-tokens, cryptocurrencies, gewone aandelen in het onlangs gereorganiseerde bedrijf en fondsen uit een procedure met Three Arrows Capital zouden kunnen opeisen (3AC).

Regulatie nieuws

Amerikaanse wetgevers vragen 4 mining-bedrijven om informatie over hun energieconsumptie Amerikaanse wetgevers vragen 4 mining-bedrijven om informatie over hun energieconsumptie
Senator Pat Toomey: “FDIC dwingt banken om crypto-bedrijven te vermijden” Senator Pat Toomey: “FDIC dwingt banken om crypto-bedrijven te vermijden”
Federal Reserve publiceert nieuwe richtlijnen voor crypto-banken Federal Reserve publiceert nieuwe richtlijnen voor crypto-banken
Meer nieuws

Meest gelezen

Dit is waarom de Bitcoin en Ethereum koers crashen Dit is waarom de Bitcoin en Ethereum koers crashen
Proof-of-Work fork van Ethereum stort enkele weken voor de Merge met 62% omlaag Proof-of-Work fork van Ethereum stort enkele weken voor de Merge met 62% omlaag
Bitcoin en altcoins dippen na publicatie Fed Minutes Bitcoin en altcoins dippen na publicatie Fed Minutes
meer meest gelezen

Zoeken

Jouw recente zoekopdrachten