Regulatie Nieuws

Regulatie Nieuws

Toonaangevende bank in Zwitserland biedt cryptohandel aan

Een van de grote financiële instellingen in Zwitserland, Bordier & Cie, heeft bekend gemaakt dat het haar klanten in staat gaat stellen om cryptocurrencies aan te schaffen. Hiermee maakt het de cryptohandel mogelijk voor haar klanten.


Partnerschap Sygnum

Dit doet de bank door middel van een partnerschap met de digitale activabank Sygnum. Door deze samenwerking kunnen de klanten van Bordier binnenkort handelen in Bitcoin (BTC), Bitcoin Cash (BCH), Ethereum (ETH) en Tezos (XTZ).

Hiermee wordt de eerste grote stap gezet voor de basis van een breder aanbod van gereguleerde digitale activaproducten en diensten. De bank meldt hierover het volgende:

“Door samen te werken met de Sygnum Bank, bieden wij onze klanten nu een allesomvattende, geïntegreerde oplossing aan, terwijl we hen in staat stellen om met volledig vertrouwen in deze nieuwe, snelgroeiende activaklasse te investeren.”


Border & Cie Bank

De Border & Cie Bank is opgericht in 1884 als private banker uit Genève. De bank is inmiddels al vijf generaties in het bezit van dezelfde familie, die de bank tevens beheerd. Met het aanbieden van cryptodiensten als traditionele bank heeft Border & Cie een grote stap gezet. Het is hiermee namelijk één van de eerste banken die dergelijke diensten aanbiedt.

De stap komt echter niet geheel onverwacht, nu meerdere grote financiële instellingen de markt betreden of inmiddels al hebben toegetreden. De bank heeft cryptocurrency beschreven als “een krachtig hulpmiddel om de diversificatie te vergroten om mogelijk grote rendementen te behalen.”

Zoeken

Jouw recente zoekopdrachten