Crypto prijs stijgt
Altcoin

Top 5 cryptomunten met potentieel voor sterke groei in December

In de afgelopen maanden heeft de cryptomarkt een aanzienlijke stijging doorgemaakt, voornamelijk gedreven door de hooggespannen verwachtingen rondom de mogelijke introductie van een Bitcoin (BTC) Spot exchange-traded fund (ETF). Dit heeft geleid tot een aanhoudend positief sentiment binnen de markt. Nu lijkt het erop dat een aantal cryptomunten zich positioneert voor een verdere aanzienlijke stijging.

Bitcoin (BTC)

Bitcoin, als marktleider, blijft een indrukwekkende groei vertonen, die tegen veel verwachtingen ingaat. Dit wordt duidelijk geïllustreerd in de onderstaande grafiek, waar de gestage groei van de digitale munt over de laatste 90 dagen zichtbaar is.

Er is een groeiende verwachting dat de Bitcoin prijs binnenkort de $40.000 grens zal doorbreken, een waarde die het voor het laatst bereikte in april 2022. De mogelijke goedkeuring van een Bitcoin ETF door de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) wordt beschouwd als een sleutelfactor achter deze prijsstijging.

Bovendien wordt het aankomende ‘halving event’, waarbij de beloningen voor miners worden gehalveerd, ook gezien als een belangrijke katalysator voor de koersstijging.

Cardano (ADA)

Cardano (ADA) heeft, net als Bitcoin, aanzienlijke groei doorgemaakt in de afgelopen maanden. In november registreerde het project een indrukwekkende prijsstijging van 30%, waarmee het twee opeenvolgende maanden winst boekte.

Dit komt na een periode van relatieve laagte in oktober en september, toen de digitale munt zijn laagste waardering in drie jaar tijd bereikte. Ondanks een recente stijging van ongeveer 60% in de ADA koers, lijkt er nog steeds voldoende opwaarts potentieel te zijn voor verdere groei van het project.

THORChain (RUNE)

THORChain (RUNE) onderscheidt zich als een van de meest opvallende winnaars in de cryptomarkt van de afgelopen twee maanden. Dit gedecentraliseerde liquiditeitsprotocol stelt gebruikers in staat om crypto-activa over verschillende blockchains heen te verhandelen.

Deze innovatieve functionaliteit heeft bijgedragen aan een indrukwekkende groei van de token, met een stijging van ongeveer 375%. Deze toename is zelfs opmerkelijk in vergelijking met andere grote winnaars uit dezelfde periode, zoals Solana (SOL).

Terra Luna Classic (LUNC)

Terra Luna Classic (LUNC) heeft de afgelopen weken de aandacht getrokken. Dit project, voorheen bekend als Terra (LUNA), is een cryptocurrency en blockchainplatform dat initieel was ontworpen om een reeks gedecentraliseerde financiële (DeFi) toepassingen en stablecoins te ondersteunen. In slechts één week tijd is de waarde van de digitale munt met ongeveer 160% gestegen. Deze stijging duidt op een hernieuwd vertrouwen van investeerders, na de aanzienlijke koersval in mei 2022.

Celestia (TIA)

Als laatste is er opmerkelijke aandacht voor Celestia (TIA), dat in de afgelopen 90 dagen bijna een 300% groei in waarde heeft ervaren. Celestia onderscheidt zich als een innovatief project door zichzelf te positioneren als de eerste ‘modulaire’ blockchain.

Dit staat in contrast met de traditionele ‘monolithische’ blockchains, waarin alle aspecten – zoals consensus, dataopslag en de uitvoering van smart contracts – geïntegreerd zijn in één gelaagd systeem. Celestia kiest voor een modulaire aanpak, waarbij deze verschillende functies gescheiden en onafhankelijk van elkaar kunnen opereren.

Conclusie

In de afgelopen maanden heeft de cryptomarkt aanzienlijke groei laten zien, waarbij enkele projecten een voortrekkersrol spelen. Bitcoin handhaaft zijn positie als marktleider. Met de groeiende verwachtingen rondom een Bitcoin ETF en het aanstaande ‘halving’ evenement, lijkt er voldoende positief nieuws te zijn om zijn rally voort te zetten.

Andere altcoins, zoals Cardano, THORChain, LUNC, en Celestia, liften mee op het succes van Bitcoin. Deze munten tonen potentieel voor aanzienlijke waardestijgingen in de komende periode.

Gratis 10 euro aan Crypto

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Terra Luna Classic of een andere crypto kopen? Dan hebben we geweldig nieuws voor je! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Als je je aanmeldt bij Bitvavo via de onderstaande knop, ontvang je niet alleen 10 euro gratis, maar betaal je ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties.

Altcoin nieuws

BitBoy voorspelt enorme stijging voor XRP en 4 andere Cryptomunten
Crypto whales kopen massaal deze Altcoins
Nederlandse analist Michaël van de Poppe: Deze crypto kan komende maand 46% stijgen
Meer nieuws

Meest gelezen

Bitcoin koers maakt zich klaar voor de ‘grand finale’
Bekende crypto analist: Deze 4 altcoins zijn klaar voor mega stijging
Crypto analist: Dit is hét moment om XRP te kopen voordat het $40 bereikt