Bitcoin stijgt
Bitcoin

Topanalist: Bitcoin Gaat Opnieuw $60.000 Bereiken

Een bekende Bitcoin-analist denkt dat Bitcoin misschien weer naar zijn hoogste prijs ooit van $60.000 kan gaan. Hij zegt dit na het goed kijken naar hoe de prijs van Bitcoin is veranderd in vergelijking met iets dat we M1 noemen.

Maar wat is M1 eigenlijk? In het rijk van de economie, is M1 een cruciale maatstaf. Het verwijst naar de som van alle fysieke valuta in omloop en snel toegankelijke deposito’s binnen de economie.

Wat is M1 en waarom is het cruciaal voor Bitcoin-analyse?

De M1 geldhoeveelheid is eigenlijk als een grote som van al het geld dat we gemakkelijk kunnen gebruiken. Het omvat contant geld dat we in onze portemonnees en zakken hebben, evenals het geld op onze bankrekeningen dat we snel kunnen opnemen. Als je het allemaal bij elkaar optelt, krijg je de M1 geldhoeveelheid. Het is belangrijk omdat het ons helpt begrijpen hoeveel ‘direct beschikbaar’ geld er in de economie is.

Sinds 2018 lijkt de prijs van Bitcoin zich binnen een specifiek bereik te bewegen. Cruciale niveaus hierin waren $6.000 in 2018 en 2019 en $30.000 in 2021 en 2022. Op het eerste gezicht lijken deze prijspunten niet gerelateerd. Echter, als we deze aanpassen voor veranderingen in de M1 geldhoeveelheid, worden ze essentieel gelijk. Deze aanpassing leidt tot een meer nauwkeurige weergave van de echte waarde van Bitcoin over tijd.

Het is belangrijk op te merken dat de M1 geldhoeveelheid in de afgelopen vier jaar aanzienlijk is toegenomen, gestuwd door diverse factoren zoals stimuleringsprogramma’s van de Amerikaanse overheid en acties van de centrale bank. Wanneer we de prijs van Bitcoin aanpassen aan deze toegenomen hoeveelheid geld, worden de waargenomen prijsniveaus relatief. Zo wordt het niveau van $6.000 in 2018 en 2019 gelijk aan het niveau van $30.000 in 2021 en 2022.

Bitcoin’s Recordhoogte: Binnen Bereik?

Wat echt fascinerend is, is dat Bitcoin lijkt aan te sterken en zijn waarde te herwinnen, zelfs met de krimpende M1-geldhoeveelheid van het afgelopen jaar. Dit suggereert dat Bitcoin daadwerkelijk sterker wordt in reële termen, en zich opmaakt voor een mogelijk sterke opwaartse beweging.

Zodra Bitcoin blijft groeien in waarde ten opzichte van de M1, zou het zomaar kunnen dat het recordniveau van $60.000 opnieuw binnen handbereik komt. Deze visie is in lijn met het perspectief van verschillende analisten. Zij zijn ervan overtuigd dat de fundamenten van Bitcoin nog steeds solide zijn en dat de cryptocurrency goed is gepositioneerd voor een indrukwekkende comeback.

Conclusie

Het toepassen van de M1 geldhoeveelheid analyse op Bitcoin toont aan dat de prijsdynamiek van de cryptomunt mogelijk sterker is dan op het eerste gezicht lijkt. Hoewel de daadwerkelijke prijs fluctueert, blijkt na correctie voor de M1-geldhoeveelheid dat Bitcoin zijn waarde in feite behoudt of zelfs versterkt. Ondanks het afgelopen jaar van een krimpende M1, suggereert de huidige prijsdynamiek dat Bitcoin zich kan opmaken voor een sterke opwaartse beweging. Hiermee komt de recordhoogte van $60.000 wellicht opnieuw binnen handbereik, wat duidt op een optimistische toekomst voor Bitcoin.

Gratis 20 euro aan Crypto

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Bitcoins kopen? Dan hebben we geweldig nieuws voor je! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Als je je aanmeldt bij Bitvavo via de onderstaande knop, ontvang je niet alleen 20 euro gratis, maar betaal je ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties.

Bitcoin nieuws

Crypto analist voorspelt Bitcoin koers van $803.034
De Bitcoin hashrate daalt – Wat is er aan de hand?
Rentebeleid van Federal Reserve vergroot druk op Bitcoin koers
Meer nieuws

Meest gelezen

Advocaat: Dit is wanneer de uitspraak in de Ripple-rechtszaak verwacht wordt
Crypto analist verwacht een mega Solana crash tot $13
ChatGPT voorspelt: Dit is het moment waarop de XRP koers $5 kan bereiken