Ethereum crash, ether
Ethereum

Top Crypto analist verwacht grote Ethereum-crash in december

De populaire analist Benjamin Cowen is op dit moment niet heel positief over Ethereum. Op basis van de koersgeschiedenis komt hij tot de conclusie dat Ethereum in december weleens een stevige koerscrash te wachten kan staan.

Crash voor Ethereum, net als in 2016

“In 2016 zagen we Ethereum stevig dalen in april, augustus en december. In 2024 daalde Ethereum significant in april en augustus. Er is dus een goede kans dat we een vergelijkbaar patroon zien, met nog één laatste daling voor het einde van het jaar en een low in december”, aldus Benjamin Cowen.

Je kunt op basis van de koersgeschiedenis dit soort verwachtingen hebben, maar een echt sterke onderbouwing is het natuurlijk niet. De Ethereum koers is veel meer afhankelijk van Bitcoin en de ontwikkeling van de macro-economische situatie dan van het jaar 2016.

Natuurlijk kan er in december nog een daling plaatsvinden, maar als Bitcoin op dat moment door het dak gaat, is het onwaarschijnlijk dat Ethereum op dat moment een bodem maakt.

Daling ten opzichte van Bitcoin

Naast een daling ten opzichte van de Amerikaanse dollar voorspelt Benjamin Cowen ook verdere koersdalingen ten opzichte van Bitcoin voor de nummer twee van de markt.

Cowen denkt dat ETH/BTC rond hetzelfde moment in december kan dalen en tot 0,036 terugvallen als de steun op 0,038 niet voldoende blijkt.

Op het moment van schrijven handelt ETH/BTC op 0,0372. Volgens Cowen zal er geen sprake zijn van een bodem totdat Ethereum boven zijn 50-daagse gemiddelde weet te komen ten opzichte van Bitcoin.

Het momentum is nog altijd in het nadeel van Ethereum en dat voelen we ook duidelijk op de markt. Waar iedereen enthousiast is over Bitcoin en de adoptie van de digitale munt via de ETFs in de Verenigde Staten, blijft het enthousiasme over Ethereum momenteel nog zwaar achter.

Wat denk jij? Gaat dat nog veranderen of heeft Ethereum zich simpelweg onvoldoende bewezen om een waarde van enkele honderden miljarden dollars te vertegenwoordigen?

Krijg €10 cadeau bij BitvavoHandel €10.000 gratis en ontvang een €10 bonus

 
Maak een account aan bij Bitvavo. Stort €10 en krijg een bonus van €10 helemaal gratis. Je betaalt de eerste 7 dagen geen handelskosten over de eerste €10.000 aan transacties. Begin nu!
 

  • Vergunning DNB
  • Lage fees
  • Betrouwbaar

Ethereum nieuws

Solana bereikt record vs Ethereum: krijgen we een nieuwe altcoin koning?
Goed nieuws: hoeveelheid Ethereum in accumulatiewallets stijgt hard
Ethereum dreigt te kelderen: Topanalist voorspelt koersdaling naar $1.000
Meer nieuws

Meest gelezen

Robert Kiyosaki onthult: Dit is de beste investering van nu – en het is niet Bitcoin of goud
Robert Kiyosaki waarschuwt voor gigantische crash: Bitcoin koers kan dalen tot $5000
Elon Musk praat voor het eerst over Ripple (XRP)
Newsbit
Bekijk de app
Bekijk