Newsbit

bitcoin

Totale waarde van alle Bitcoins ligt bijna op $1 biljoen

bitcoin

Bitcoin heeft vandaag opnieuw een hoogtepunt behaald. De koers nadert vandaag dan ook een prijs van $53.000. Door deze prijsstijging lijkt de totale marktwaarde van BTC spoedig de 1 biljoen dollar te overschrijden.

Bitcoin koersverloop – Bron: Tradingview

Weer een nieuw prijsrecord

Op de bovenstaande grafiek is te zien dat Bitcoin vandaag een hoogtepunt van $52.930 heeft bereikt. Dat betekent dat de koers vandaag met zo’n 2,2% is gestegen. Doordat BTC de $50.000 grens heeft gebroken en dit omgezet heeft in ondersteuning was het klaar om hogere niveau’s op te zoeken op korte termijn. Doordat de koers blijft stijgen nadert BTC de $53.600, wat zou betekenen dat de totale waarde van alle Bitcoins voor het eerst in de geschiedenis de $1 biljoen zal overschrijden. Analist PlanB zei het volgende over de enorme prijsstijging van de digitale munt”

“Het is simpel. In de oude wereld verliest je geld waarde, omdat regeringen valuta’s bijdrukken om hun oorlogs- en verzorgingsstaat te financieren. In de nieuwe wereld neemt Bitcoin in waarde toe, omdat er nooit meer dan 21 miljoen BTC op de markt zullen komen. De nieuwe wereld eet nu de oude wereld op.”


Grayscale koopt nog eens 1627 Bitcoins

Crypto-investeringsgigant genaamd Grayscale heeft nog eens $87 miljoen toegevoegd aan zijn Bitcoin Trust. Volgens gegevens van de monitoring service Bybt, voegde Grayscale namelijk op 19 februari 1.672 BTC toe aan zijn BTC-fonds dat nu in totaal iets meer dan $34 miljard bevat.

Grayscale aankopen – Bron: Bybt.com

Met de laatste aankopen overschreed Grayscale’s totale crypto activa onder beheer voor het eerst $40 miljard. Na $34 miljard aan BTC beheert het bedrijf namelijk ook een Ethereum Trust van die bijna $6 miljard aan ETH bevat.

Ook een ander groot institutioneel bedrijf, MicroStrategy, dat al meer dan 70.000 BTC bezit, bevestigde deze week dat het specifiek $900 miljoen zou ophalen om meer Bitcoin te kopen.

Gerelateerd Nieuws

Scroll to Top