BTC Miners
Bitcoin

Bitcoin-transactieomzet overtreft Ethereum in aanloop naar Bitcoin halving

De transactie-omzetten op Bitcoin zijn al drie dagen hoger dan die op Ethereum, terwijl de miners en de markt zich voorbereiden op de langverwachte vierjaarlijkse Bitcoin halving. Bitcoin miners behaalden op 17 april een omzet van 7,47 miljoen dollar uit transactiekosten, wat ongeveer 160.000 dollar meer is dan de 7,31 miljoen dollar die Ethereum stakers ophaalden.

Op 15 en 16 april verdienden de Bitcoin miners 9,98 en 5,91 miljoen dollar, terwijl het voor Ethereum om 3,5 en 1,1 miljoen dollar ging op die dagen.

Bitcoin nog niet helemaal voorbij Ethereum

Overigens is Bitcoin nog niet helemaal voorbij Ethereum geschoten op dit vlak. Het zevendaagse gemiddelde van Ethereum ligt namelijk nog altijd hoger dan dat van Bitcoin (8,557 miljoen versus 7,576 miljoen dollar).

Ergens is het ook niet helemaal eerlijk om de twee blockchains op deze manier met elkaar te vergelijken. Ethereum is immers ontworpen als een blockchain voor meer actief gebruik.

Ethereum is bedoeld als een blockchain voor DeFi-applicaties en andere decentrale toepassingen, terwijl Bitcoin vooral een store of value (een spaarmiddel) is.

Bitcoin is in essentie juist een financiële asset die je niet actief gebruikt, maar passief, omdat het een spaarmiddel is. Veel mensen zien Bitcoin als hun digitale spaarrekening, terwijl Ethereum een ecosysteem van gebruiksapplicaties vertegenwoordigt.

Op weg naar de halving

Op de lange termijn is het cruciaal voor Bitcoin miners dat de transactiekosten stijgen, omdat het ontwerp van het protocol maakt dat ze steeds minder Bitcoin verdienen naarmate de tijd vordert.

Iedere vier jaar halveert de beloning voor de miners, waardoor er steeds minder nieuwe Bitcoin in omloop komen. Vandaag is de laatste dag dat Bitcoin miners 6,25 Bitcoin per blok kunnen verdienen.

Vanavond rond 00.00u halveert deze beloning naar 3,125 Bitcoin per blok en daarmee ook de inflatie van Bitcoin van 1,7% naar 0,85% op jaarbasis. Daarmee is de jaarlijkse inflatie van Bitcoin voor het eerst echt lager dan die van goud.

Mede om die reden verwachten analisten veel van de Bitcoin koers de komende maanden (of zelfs jaren).

Handel €10.000 gratis en krijg 10 euro bonus

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Bitcoin of een andere crypto kopen? Grijp dan nu je kans met deze exclusieve aanbieding! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Maak een account bij Bitvavo via de onderstaande knop en ontvang een welkomstcadeau van 10 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties. Meld je nu aan!

Bitcoin nieuws

Meeste crypto analisten zijn het eens, bull markt nog maar net begonnen
Bitcoin stijgt in 2024 5x harder dan S&P 500 en NASDAQ
Voormalig Coinbase directeur pijst Bitcoin en haalt keihard uit naar Federal Reserve
Meer nieuws

Meest gelezen

Analist: Nu XRP kopen vergelijkbaar met vroege investeringen in Apple, Google en Tesla
Altseason op komst? Crypto analisten verwachten vuurwerk
Nederlandse crypto analist: Bitcoin koers kopieert de bullmarkt van 2017